"Бели орлови" с оптимизмом путују у Париз

Фудбалска репрезентација Србије, која у среду игра другу квалификациону утакмицу за светско првенство 2010. године против Француске, одржала је последњи тренинг у Спортском центру "Ковилово".

Добро расположени након стартне победе против Фарских Острва, изабраници селектора Радомира Антића са много оптимизма одлазе на мегдан бившим светским и европским првацима који су на почетку квалификација доживели неочекивани пораз у Бечу од Аустрије (3:1).

Са репрезентацијом неће путовати једино Стефан Бабовић, који ће остати у Београду да се лечи од упале слузнице носа. Тако ће Антић на располагању имати 22 фудбалера.

Петоструки стрелац у победи младе репрезентације Србије против Мађарске од 8:0, Гојко Качар, постао је главна звезда у табору А селекције.

"Ја сам увек на располагању селектору и никада се не љутим уколико не играм. Добио сам честитке од свих за пет постигнутих голова. Морам, међутим, да кажем да сам неколико пута у млађим селекцијама постизао и више голова на једној утакмици", рекао је Качар на конференцији за новинаре. "Нисам скоро гледао репрезентацију Француске. Видим из састава да ту игра много нових, али и познатих фудбалера. У сваком случају, ми у Париз путујемо неоптерећени и са великим самопоуздањем", рекао је Качар.

Сусрету са новинарима присуствовао је и Здравко Кузмановић, који није имао прилике да у суботу игра против Фарских Острва.

"Атмофера у репрезентацији је веома добра. После стартне победе против Фарских Острва и онога што се десило у Бечу, у Париз путујемо са много више оптимизма. Француска је опасан противник, али свакако ћемо се са њом надигравати и ићи на победу", рекао је Кузмановић.

Он је истакао да потпуно спремно дочекује нови изазов, а да ли ће играти још не зна, јер селектор Антић није саопштио у каквој формацији и постави ће играти наш тим.

До утакмице са Француском Антић ће вероватно одржати још два тренинга, након чега ће одредити стартну поставу. Може се очекивати да ће у задњој линији бити четворица најискуснијих играча, а дилема селектора вероватно је да ли да у средњем реду буду четворица или петорица фудбалера, односно да ли ће играти са једним или двојицом нападача.

Фудбалска репрезентација отпутовала у Париз

Фудбалска репрезентација Србије отпутовала је са београдског аеродрома "Никола Тесла" у Париз.

Репрезентативци су напустили Београд у добром расположењу, са жељом да се из "града светлости" врате бар са једним бодом.

Јутрос су у Спортском центру "Ковилово" одржали лакши тренинг, а предвиђено је да у Паризу два пута изађу на терен. Последњи тренинг уочи утакмице биће одржан сутра увече на Стадиону Француска у париском предграђу Сен Дени.

"Веома поштујемо екипу Француске и поред тога што је у суботу убедљиво поражена у Бечу. Знамо квалитете бившег европског и светског првака, али верујемо и у сопствене снаге. Надам се да из Париза можемо да се вратимо барем са једним бодом", рекао је уочи одласка у Париз наш најискуснији репрезентативац Младен Крстајић.

Утакмица између Француске и Србије на програму је у среду од 21 сат на Стадиону Француска у париском предграђу Сен Дени.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво