Лаудруп тренер московског Спартака

Дански фудбалски стручњак Михаел Лаудруп именован је за тренера московског Спартака, а на тој дужности он ће заменити Станислава Черчесова, смењеног после дебакла у квалификацијама за Лигу шампиона против Динама из Кијева.

Лаудруп је крајем прошле седмице отпутовао у руску престоницу где је преговарао са директором московског клуба Валеријем Карпином.

"Спартак захтева брз одговор. Чим се вратим у Шпанију, разговараћу са својом породицом и тек тада ћу донети одлуку", изјавио је Лаудруп за лист "Совјетски спорт" нагласивши да "врло добро познаје руски фудбал".

"Последњих неколико година руски фудбал је много напредовао", рекао је Лаудруп и нагласио успехе које су на европској сцени забележили Зенит из Санкт Петербурга и ЦСКА.

Директор московског клуба Карпин напоменуо је да уговор са Лаудрупом још није потписан. "Очекујем да ћемо потписати уговор у уторак или среду", рекао је Карпин. Поред ове, Лаудруп има и понуду енглеског Вестхема.

Лаудруп постао тренер московског Спартака

Својевремено један од најбољих светских нападача потписао је са Московљанима једноипогодишњи уговор, оценивши да је Спартак "најпознатији руски клуб са милионима навијача широм света".

"Спартак је у Русији оно што су Реал или Барселона у Шпанији. Клуб, међутим, дуго није освојио националну титулу, што ће бити мој превасходни задатак. Мислим да имамо лепу будућност", изјавио је 44. годишњи Данац.

Лаудруп је тренерску каријеру започео 2000. године као помоћник данском селектору Мортену Олсену. Касније је са великим успехом водио Брондби и шпански Хетафе, са којим је прошле сезоне стигао до четвртфинала Купа УЕФА, пре него што је у мају поднео оставку.

"Лаудруп је квалитетан и способан стручњак. Уверени смо да ће екипа под његовим вођством играти боље и постизати очекиване резултате", рекао је директор Спартака Валериј Карпин.

На табели првенства Русије Спартак тренутно заузима треће место са 33 бода и има девет бодова мање од водећег Рубина из Казања.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво