Липи мења тим за утакмицу са Грузијом

Селектор италијанске фудбалске репрезентације Марчело Липи измениће састав своје екипе за утакмицу са Грузијом, пошто су "азури" после слабе игре на почетку квалификација за Светско првенство, у суботу једва успели да победе Кипар са 2:1.

Лоша форма играча није једина брига тренера Липија, који за другу квалификациону утакмицу против Грузије у среду 10. септембра због повреда неће моћи да рачуна на одбрамбене играче Ђенара Гатуза и Фабија Гроса.

"Проблем је физичка припремљеност мојих играча. Нису 100 одсто спремни и није најбоља ствар за нас да играмо утакмице на три дана. Потребне су промене у екипи", рекао је Липи.

Андреа Досена и Никола Легротаље ће највероватније у првој постави заменити повређене Гроса и Гатуза, док ће Алберто Аквилани заменити Андреу Пирла. Лука Тони ће највероватније изгубити место у првој постави, након што је, после лоше игре, замењен у полувремену утакмице на Кипру.  Капитен Јувентуса Алесандро дел Пјеро, који није играо у суботу због повреде мишића, и његов саиграч из торинског клуба Винћенцо Јакинта кандидати су за место у нападу екипе светских првака.

Једини играч који ће готово сигурно почети утакмицу је Антонио ди Натале, који је донео победу Италији у првој квалификационој утакмици головима у 8. и 92. минуту. Фудбалер Удинезеа ће имати додатну мотивацију на мечу са Грузијом јер ће се утакмица играти у Удинама.

Грузија жели да се искупи за пораз у првој квалификационој утакмици против Ирске (2:1), која се играла на неутралном терену у Мајнцу, због ратног стања на територији Грузије.

Селектор Грузије Хектор Купер рекао је да ситуација у Грузији утиче на његове играче, али је додао да нико не би требало да "отпише његову екипу".

"Моји момци мисле на рат. Цела репрезентација пати са народом Грузије. Није лако играти фудбал у таквој атмосфери. Изгубили смо од Ирске, али моја екипа је показала да има 'идентитет'. Сигурно је да се нећемо предавати, напротив, желим да се са гостовања из Италије вратимо са позитивним резултатом", рекао је Купер.

Друга квалификациона утакмица Групе 8 између Италије и Грузије игра се у среду, 10. септембра у 20.50 у Удинама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи