Читај ми!

Звезда ефикасна и у последњој провери

Фудбалери Црвене звезде савладали су Смедерево са 4:1 у последњој провери пред наставак шампионата. Стрелци за црвено-беле били су Мрђа, Милијаш, Печник и повратник Ђорђе Ракић.

У последњем тест мечу пред почетак другод дела првенства, Црвена звезда је на Маракани победила прволигаша Смедерево са 4:1.

Стрелци за црвено-беле били су Дауда у 4. минуту, Ненад Милијаш у 21, Нејц Печник у 72. и Ђорђе Ракић у 84. минуту, док је погодак за десетопласирани тим Прве лиге Србије постигао Стефан Стојановић у 40. минуту.

Изабраници Славише Стојановића приказали су солидну игру, завидну ефикасност, али и недостатке у одбрани, а оно што може да их брине јесте највероватније лакша повреда Нинковића при крају првог полувремена.

Звезда је меч одиграла у саставу Бајковић, Петковић, Келхар, Крнета (75' Мартиновић), Ненадић (75' Мијаиловић), Ковачевић (75' Цилиншек), Милијаш (70' Савићевић), Нинковић (36' Лазовић), Печник (75' Милуновић), Дауда (70' Ракић), Мрђа (70' Касалица).

Практично из прве праве акције на мечу су црвено-бели могли до вођства, но Дауда је погодио стативу, али само који минут касније ипак се затресла мрежа "оклопника", а стрелац је био Мрђа. У прилици је убрзо поново био Дауда, али није био прецизан.

Ипак, убрзо потом капитен Милијаш прецизним ударцем са ивице казненог простора успева да погоди и дуплира предност.

Хендикеп за црвено-беле представљала је Нинковићева повреда Нинковића у 36. минуту, због чега је морао да напусти терен, а Смедеревци солидну игру успевају да крунишу стојановићевим поготком, након што је изиграна релативно несигурна одбрана домаћина.

У наставку сусрета гости су играли смело, али нису успели да створе некакву изгледнију прилику.

Звезда је, са друге стране, могла да постигне још који погодак, али Мрђа, два пута, и Лазовић нису били прецизни.

Ипак, у 72. минуту се поново затресла мрежа Смедереваца. После акције Лазовића и Касалице, у стрелце се уписао Печник, а неколико минута касније гол постиже и Ракић на додавање Милуновића.

Црвена звезда у првом колу пролећног дела првенства у суботу у 18 часова дочекује екипу Јавора на Маракани. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво