Антић: Већи сам оптимиста него пре пет дана

Селектор фудбалске репрезентације Србије Радомир Антић изјавио је да је много већи оптимиста него што је био пре пет дана, када се први пут срео са екипом.

"Већи сам оптимиста зато што сам видео како су репрезентативци одговорили на интензиван рад, али и дружење на тренинзима", рекао је Антић на конференцији за новинаре пред сутрашњи дуел са Фарским Острвима на почетку квалификација за Светско првенство 2010. године.

"Однос играча према тренинзима био је професионалан, фантастичан, комуникација стална. Јучерашњи тренинг је чак превазишао моја очекивања. Био сам много задовољан, осетио сам се као тренер. Хвала играчима на томе", додао је селектор Србије.

Антић је навео и да га не брине чињеница да је репрезентација Србије у квалификацијама за јунско Европско првенство доживела неуспех пре свега због лоших партија у дуелима са слабијим противницима, а не са директним ривалима.

"Не гледам у прошлост, не желим да тражим алиби за почетак... Поштујемо противника, без обзира на његово име. Фарани имају велики спортски морал, али верујемо у наш квалитет", оценио је Антић.

Капитен "орлова" Дејан Станковић био је опрезнији.

"Ако у утакмицу уђеш без потпуне концентрације и максималног респекта према противнику, увек можеш да имаш проблеме. Утакмице са слабијим противницима никада нисмо играли на високом нивоу, не зато што нисмо желели, већ и зато што нам не одговара када се противник сабије у свој казнени простор", оценио је Станковић.

Српски капитен је, такође, селектору узвратио комплиментима.

"Види се огромно искуство, знање и јасна идеја коју ћемо покушати да спроведемо. Ако нешто и буде шкрипало, има времена за исправке", рекао је Станковић кога је Антић, за разлику од претходних селектора, пребацио на позицију задњег везног играча.

"Презадовољан сам због тога, јер мислим да је то позиција на којој репрезентацији могу највише да дам", казао је фудбалер Интера.

Станковић се осврнуо и на подршку навијача, која је изостала на последњим утамицама у квалификацијама за Европско првенство.

"Биће нам криво ако на трибинама не буде 15.000 или 20.000 људи, али публику морамо да поштујемо и ако на утакмици буде две или три хиљаде навијача. Играли смо и пред празним трибинама, па смо побеђивали, али је чињеница да нам је на неким утакмицама недостајала топлија атмосфера", навео је Станковић.

Антић, иначе, због парних картона неће моћи да рачуна на Душка Тошића, који је добио слободно време како би био са супругом која треба да се породи. Голман Владимир Стојковић данас је имао мање здравствене проблеме, па ће лекарски тим тек одлучити о његовом наступу.

Утакмица између Србије и Фарских Острва играће се сутра од 20.15 на стадиону Црвене звезде.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво