Немања Видић одлази из Јунајтеда!

Након осам година и 15 освојених трофеја, Немања Видић напушта "театар снова". Капитен "црвених ђавола" потврдио је не само да напушта Манчестер јунајтед него и да одлази из енглеског фудбала. Нова дестинација, по свој прилици, биће милански Интер.

Дилеме више нема, ако ју је уопште и било. Манчестер јунајтед ће остати без капитена Немање Видића.

Званичне потврде из клуба са Олд Трафорда још нема, али је зато уместо њих целу ситуацију разјаснио стамени Ужичанин. Видић је открио - по окончању сезоне неће само напустити Јунајтед, већ ће и отићи са Острва.

Његова нова дестинација биће, по свој прилици, милански Интер.

„Ово је последња година мог уговора, провео сам прелепих осам година у Манчестеру и сматрам да су то најбоље године у мојој каријери. Никада нисам могао ни да замислим да ћу освојити 15 трофеја, а свакако никада нећу заборавити ни фантастичну ноћ у Москви (освајање Лиге шампиона 2008. године на стадиону Лужњики, након пенал-серије против Челсија). Ипак, одлучио сам да одем", истакао је некадашњи српски репрезентативац.

Видић је на "театар снова" стигао 2006. године из московског Спартака. Титулу шампиона Енглеске освајао је пет пута, пео се, дакле, и на кров Европе, освојио је и три Лига купа, као и првенство света за клубове.

„Нисам размишљао о останку у Енглеској. Манчестер јунајтед је једини клуб из ове земље за који сам одувек желео да играм. Довољно сам срећан што сам био његов део. Имам неколико опција за наставак каријере, а изабраћу одговарајућу и за породицу и за мене. Сад ћу се фокусирати на што боље партије у Јунајтедовом дресу, како бих помогао тиму до краја сезоне", додао је Видић.

Медији у Енглеској даље тврде да ће Манчестер јунајтед на крају ове већ сада мучне сезоне остати и без другог искусног штопера - Рија Фердинанда. Њему такође истиче уговор, а клуб не планира да му понуди нови.

Менаџер Манчестер јунајтеда Дејвид Мојес сматра да је Видић донео праву одлуку када је решио да на крају сезоне напусти клуб.

"Заједно смо постигли такав договор. Мислим да је то права одлука и за њега и за клуб. Нећу да износим у јавност детаље нашег разговора, али чињеница је да је он сјајно играо за Јунајтед и био прави капитен. Уосталом, остаће капитен до краја сезоне и редовно ће да игра", рекао је Мојес за клупски сајт. Он је додао да му не смета што је одлука о Видићевом одласку објављена сада.

"Видић је рођени вођа и сигуран сам да ће наставити да се бори до краја сезоне као и до сада. Људи знају да имам неке замисли и да желим да направим одређене промене. Ово није сезона у којој се то ради. Видић је осетио да је право време за одлазак, а ми ћемо и после њега наставити својим путем", додао је Мојес.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво