Читај ми!

Јагодина освојила Куп!

Јагодинци победили Војводину и освојили трофеј Купа Србије. Једини погодак на мечу постигао Ђурић са беле тачке. Шесто финале за Војводину, шести пораз. Заслужили смо трофеј, каже Крунић. Нисмо имали стрпљења и концентрације, каже Вигњевић. Није било суђено, сматра Вулићевић.

22.16 - Готово је! Јагодина је издржала до краја, саувала предност, и освојила Куп! 

21.59 - До краја 15 минута. Војводина и даље напада, међутим, нису створили нити једну добру прилику. 

21.45 - Војводина има потпуну иницијативу, покушава на све начине да дође до гола, али Јагодинци се сјајно бране, док у нападу немају велике амбиције. 

21.30 - Почиње друго полувреме у Београду. 

21.15 - Полувреме на стадиону Партизана. Јагодина има минималну предност. 

20.45 - ГОООООЛЛЛЛЛ!!!! Јагодина води у Београду, након више него заслужено досуђеног једанаестерца. Руком је у казненом простору играо Јокић, судија Милорад Мажић знао шта треба да досуди. Прецизан са 11 метара био је Ђурић. 

20.45 - Игра се 15. минут у Београду. Војводина, чини се, више жели лопту у свом поседу, али су обе екипе за сада размениле по прилику. За екипу из Новог Сада непрецизан из изгледне прилике био је Оумару, док је код Јагодинаца то био Лепојевић. 

20.30 - Почело је финале Купа Србије, прво у коме не играју Црвена звезда или Партизан још од 1987. године. На стадиону Партизана играју Војводина и Јагодина, у заиста сјајној атмосфери. 

15.00 - Више од 11.000 навијача Војводине очекује се вечерас на стадиону Партизана. Из Новог Сада за Београда спрема се 87 аутобуса и 11.000 "Фирмаша". Свих 10.578 улазница подељено је на дистрибутивним местима у Новом Саду, а до почетка утакмице очекује се да ће и бројка од 11.000 навијача Војводине бити премашена. У клуб су током претходна два дана стигле најаве доласка на утакмицу навијача црвено-белих из осталих места широм Србије, који ће без улазница доћи пред трибине стадиона Партизана.

Фудбалери Јагодине освојили су трофеј Купа Србије пошто су вечерас у финалној утакмици у Београду победили екипу новосадске Војводине са 1:0.

Јагодина је освојила први трофеј националног купа и остварила највећи успех у клупској историји.

Екипа Јагодине је до историјског тријумфа и трофеја на стадиону у Хумској дошла сасвим заслужено, иако су Новосађани имали теренску иницијативу и посед лопте.

То, међутим, није било довољно да Војводина избегне четврти пораз у финалима националног купа у последњих шест година.

Изабраници Симе Крунића заслужено су освојили први трофеј у клупској историји Јагодине, која је пре пет година ушла у Суперлигу.

Јагодина је, после поготка из пенала на старту утакмице, деловала као много чвршћа екипа која зна шта хоће и како да дође до циља.

Утисак је и да је Војводина сувише лако дозволила Јагодинцима да стигну до вођства, а да је томе кумовала и неспретност новосадске одбране.

Најбољу шансу за екипу Војводине у првом полувремену пропустио је Абубакар Оумару у десетом минуту, док је у другом делу најближи мрежи Јагодинаца био Немања Радоја у 78. минуту.

 

Новосадској екипи није помогло ни то што је имала већу подршку навијача, који су углавном били смештени на северној трибини Партизановог стадиона.

Последњи судијски звиждук Милорада Мажића био је и знак за фудбалере Јагодине и навијаче овог тима на трибинама да велико славље може да почне.

Тренер Јагодине Симо Крунић рекао је да су његови фудбалери заслужили трофеј победника Купа Србије и да су победом у данашњем финалу против Војводине остварили велики успех.

"Нисмо много претили, радујемо се, драго нам је што смо освојили трофеј. Велики успех за играче, стручни штаб, управу, град, навијаче, мене самог... Као тренер сам освојио први пехар, никада нисам био ни близу, али две године играмо на добром нивоу и заслужили смо овај трофеј", рекао је Крунић.

Тренер Војводине Небојша Вигњевић рекао је да је у поразу његове екипе у финалу пресудила већа концентрација противничких фудбалера. 

"Није само срећа била у питању, већ концентрација, што је пресудило. Јагодина је знала шта може, дочекала наш поклон и после тога је било тешко да им се да гол. Нисмо имали изразите шансе, расположеног стрелца. Фалило нам је стрпљења, видела се нервоза и стрпљивија екипа је освојила трофеј", рекао је Вигњевић.

На питање да ли ће остати на клупи Војводине, Вигњевић је одговорио: "Не знам ништа, видећемо све у наредним данима".

Капитен Војводине Мирослав Вулићевић рекао је да је финале као уклето за његов клуб и да новосадској екипи није судјено да освоји трофеј.

"Невероватно, по ко зна који пут из грешке примамо гол. Историјска утакмица, а као да је то уклето за Војводину, шесто изгубљено финале, нешто нам се не да... Тешко ми је... Знамо да у Купу нема фаворита, прошле године смо то осетили, ове године још теже. Као да није суђено да Војводина освоји трофеј", рекао је Вулићевић.

Утакмица је одиграна на стадиону Партизана пред око 10.000 гледалаца, а судили су Милорад Мажић, Игор Радојчић и Милован Ристић.

Стрелац: Ђурић у 16. минуту из пенала.

Жути картони: Михајловић (Јагодина), Јокић, Катаи, Трајковић, Полетановић (Војводина).

ЈАГОДИНА: Бонџулић, Дукић, Пројић, Михајловић, Живановић, Гогић, Цветковић, Ђурић, Лепојевић, Арсенијевић (од 81. Стојков), Стојановић.

ВОЈВОДИНА: Супић, Радоја, Трајковић, Јокић, Вулићевић, Ађуру, Павловић, Врањеш, Аливодић, Катаи (од 65. Шушњар), Оумару.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво