Читај ми!

Дауда срушио Смедерево

Црвена звезда забележила и трећу узастопну победу од доласка Рикарда Са Пинта. Црвено-бели савладали Смедерево голом Нигеријца Абиола Дауда у 89. минуту. Партизан од 19 сати дочекује Војводину.

Фудбалери Црвене звезде победили су на гостовању Смедерево са 1:0, у утакмици 22. кола Суперлиге Србије и смањили заостатак за водећим Партизаном на четири бода. Победоносни гол за Звезду постигао је Абиола Дауда у 89. минуту.

После треће узастопне победе, Звезда се приближила  на четири бода разлике водећем Партизану, који вечерас од 19 сати игра против Војводине. Звезда сада има 47 бодова, а Смедерево је остало на последњем, 16. месту са само девет бодова.

Фудбалере Смедерева предводио је нови тренер Љубомир Ристовски, након што је због лоших резултата отпуштен Милош Велебит. Звезда је нападала током целе утакмице, а најзаслужнији што је Смедерево доживело пораз са само једним голом био је голман Младен Живковић, који је одбранио бројне прилике гостујућих играча.

Прву шансу на утакмици имао је Абиола Дауда, у 14. минуту, али је шутирао поред гола, а исто је учинио и Ненад Милијаш у 20. минуту. Звезда је након тога појачала са нападима, а могла је да поведе у 27. минуту, када је, после центаршута Милијаша Никола Микић главом захватио лопту, али је голман Смедерева Младен Живковић успео да одбрани.

До краја полувремена није било озбиљнијих прилика, а у 45. минуту домаћи су тражили једанаестерац, пошто је лопта после шута Предрага Сикимића погодила Уроша Спајића у руку у шеснаестерцу, али је судија Новак Симовић показао да се игра настави.

Звезда је од почетка другог дела игре почела са нападима, прво је покушао Милијаш, а у 54. минуту, после центаршута Кадуа, Лука Милуновић није успео да захвати лопту главом. Након тога поново је покушао Дауда, али је његов ударац главом добро одбранио голман Живковић.

Смедерево је од 57. минута играло са играчем мање, пошто је Драган Радосављевић добио директан црвени картон због оштрог старта с леђа над Кадуом.

Црвено-бели су нападали, али никако нису могли до гола. У 74. минуту Дарко Лазовић је центрирао у петерац, а до лопте је први дошао играч Смедерева Саша Благојевић, који је лопту вратио до свог голмана.

Добру шансу пропустио је Стефан Михајловић, који се минут касније ослободио свог чувара и снажно шутирао, али је голман Смедерева поново добро одбранио.

У 81. минуту Дауда је после снажног ударца погодио пречку, лопта се одбила до Огњена Мудринског који је додао лопту до Лазовића који се налазио у офсајду, али је његов шут голман ипак одлично одбранио.  У 84. минуту Дауда је поново био у шанси, после центаршута Кадуа, шутирао је главом из близине, али је Живковић без већих проблема ухватио лопту.

Звезда је повела голом Дауде у 89. минуту. После "скраћеног корнера" и центаршута Милијаша лопта је прелетела голмана Живковића и дошла до нигеријског нападача, који је главом спровео у мрежу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво