Нисам Са Пинто, већ Са Пинту

Тренер Црвене звезде истакао да жели победу на дебију против Радничког из Крагујевца, али каже како је прерано да се очекује превелики напредак у игри. Португалац такође упутио новинаре како да изговарају његово име.

Нови тренер фудбалера Црвене звезде Португалац Рикардо Са Пинту рекао је данас да је задовољан како су играчи прихватили његове идеје, али да не треба очекивати да екипа одмах игра као Барселона.

"Надам се да ћемо временом играти све боље и боље, а сад је најважније да побеђујемо. Не може се очекивати да одмах будемо као Барселона, тек смо неколико дана комплетни и морамо да идемо корак по корак", рекао је Са Пинту на конференцији за медије уочи првенственог меча са Радничким из Крагујевца, на којем ће дебитовати на клупи црвено-белих.

Он је замолио новинаре да његово име пишу онако се изговара (Са Пинту) и додао да је екипа спремна за дуел са Крагујевчанима.

"Од Звезде се увек очекује да побеђује, не само против Радничког већ против сваког наредног противника. Уверен сам да ће се наш ривал сутра бранити и чекати нашу грешку, а онда прећи у контранапад", навео је Португалац.

Он је захвалио претходнику на клупи Александру Јанковићу, што је иза себе оставио много добрих ствари. Истовремено, из клуба је речено да ће Јанковић у току дана потписати раскид сарадње са Звездом, тако да неће бити проблема да Португалац, који поседује ПРО лиценцу, седи на клупи.

"Играчи се труде да схвате моје идеје, а ја сам отворен за сваку сарадњу и размену мишљења. Постоје добре ствари у тиму које сам наследио од претходног тренера, али потребно је и нешто унапредити. Играчи имају квалитет, морају да верују у себе и да уживају у фудбалу. Важно је и да постоји тимски дух, само из тимске игре изаћи ће неки појединац", поручио је Са Пинту.

Звездин капитен Ненад Милијаш рекао је да играчи једва чекају дуел са Крагујевчанима.

"Очекује нас тешка утакмица, али једва чекамо да почне и да после лоших резултата и промене тренера одиграмо добро и вратимо самопуздање. Даћемо све од себе да победимо, сваки нови меч је доказивање и сигуран сам да ћемо потврдити да вредимо и до краја првенства играти како треба", истакао је Милијаш.

Утакмица 20. кола Суперлиге Србије између Црвене звезде и Радничког из Крагујевца игра се сутра од 18 сати на Маракани.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво