Читај ми!

"Орлићи" са 16 дебитаната

Селектор младе селекције Србије Радован Ћурчић позвао је чак 16 дебитаната за пријатељски меч против Израела у оквиру припрема за квалификације за Европско првенство. Селектор је, такође, истакао да списак донекле диктира и А тим, који има приоритет.

Селектор младе репрезентације Србије Радован Ћурчић објавио је списак играча за пријатељску утакмицу са Израелом на којем је 16 дебитаната.

Ћурчић је позвао 22 фудбалера, а чак 16 играча имаће прилику да дебитује за национални тим у утакмици против Израела, која се игра у среду од 17.30 у Нетањи. Поред њих, на утакмици ће дебитовати и селектор Ћурчић.

На списку су:

Голмани: Никола Перић (Хајдук Кула) и Предраг Рајковић (Јагодина).

Одбрамбени играчи: Никола Аксентијевић (Витесе), Марко Петковић (ОФК Београд), Урош Ћосић (Пескара), Александар Пантић и Урош Спајић (обојица из Црвене звезде), Бојан Настић (Војводина), Лазар Ћирковић и Урош Витас (обојица из Рада).

Играчи средине терена: Урош Радаковић (Болоња), Александар Ковачевић (Спартак), Андрија Павловић (Рад), Миле Станковић (БСК Борча), Марко Полетановић (Војводина), Срђан Димитров (Инђија), Никола Трујић (Напредак), Милош Јојић и Дарко Брашанац (обојица из Партизана).

Нападачи: Ђорђе Деспотовић (Спартак), Александар Митровић (Партизан) и Лука Милуновић (Црвена звезда).

Нови селектор младе репрезентације рекао је да та екипа треба да буде сервис А тима пошто старија селекција има приоритет и додао да ће он њима увек излазити у сусрет.

„Генерација 1992, на срећу, има четири играча који су већ носиоци игре у А репрезентацији. Старија селекција има приоритет и увек ћемо им излазити у сусрет. Њихови резултати су најбитнији и млада репрезентација треба да буде сервис А тима. Хијерархију треба поштовати, а ми ћемо се прилагођавати томе", рекао је Ћурчић.

Млада репрезентација Србије ће од јесени играти у квалификацијама за Европско првенство у Групи девет, са репрезентацијама Италије, Белгије, Кипра и Северне Ирске.

„Испред нас је велика обавеза и одговорност. Чека нас нови изазов, с обзиром на то да се у претходна два циклуса нисмо пласирали на Европско првенство сплетом несрећних околности. Биће тешко, али не бежимо од својих обавеза, а то је да млада репрезентација, која је у фази формирања, израсте у тим", истакао је Ћурчић.

Ћурчић је навео да су му у формирању екипе помогли доскорашњи селектор младе репрезентације Александар Јанковић, као и Дејан Говедарица.

Нови селектор "орлића" дебитоваће у среду на утакмици против Израела у Нетањи.

„Идемо у Израел да дамо све од себе и покушаћемо да направимо добар резултат", истакао је Ћурчић. „Израел је у завршној фази припрема за Европско првенство, чији је домаћин, и они гаје велике амбиције. За нас ће то бити тешка утакмица јер се они надају да могу чак и до финала тог такмичења. Озбиљни су, морамо бити максимално спремни. Плус су две године старија екипа пошто играју са фудбалерима који су 1990. годиште".

Селектор је додао да после дуела са Израелом, Србију у марту очекују још две пријатељске утакмице, против Холандије и још једне екипе, али се још не зна да ће то бити Чешка или Бугарска.

„После те три утакмице требало би да добијемо информације на ком смо нивоу и увидимо где су проблеми. Што пре то урадимо, биће нам лакше. Имамо девет месеци да направимо компактан тим који ће бити конкурентан у квалификацијама за Европско првенство", рекао је Ћурчић.

Млада фудбалска репрезентација Србије чека одлуку жалбене комисије Европске фудбалске уније (УЕФА) на казну коју је добила због инцидената у Крушевцу на утакмици са селекцијом Енглеске, а Ћурчић је рекао да не очекује да његов тим буде избачен из квалификација.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво