Читај ми!

Путуј, Европо...

... Али не далеко. У последњем колу Лиге Европа, Партизан и Рубин одиграли нерешено, 1:1. Саша Марковић "угрејао" око 5.000 људи на стадиону лепим голом. Ипак, Рондон пет минута касније поставио коначан резултат, што можда не би био случај да је судија Хансен досудио пенал Партизану приликом сумњивог старта на Лазару Марковићу.

22.50 - Умало да Рубин поклони гол Партизану у последњим секундама. Дефанзивац руског тима враћа лопту голману Арлаускису, који је промашио читаву лопту, али она пролази покрај стативе. 

22.49 - У последњим моментима, Лазар Марковић напушта игру, на терену је Филип Кнежевић. 

22.39 - После периода без узбуђења, прилика за Партизан. Марко Шчеповић је фаулиран на ивици шеснаестерца, додуше искоса. Шћеповић је извео слободњак, али погађа живи зид.

22.32 - Уместо Стефана, у игри је Марко Шћеповић. Неколико секинди након тога, Томић излази из игре, а улази Јојић. 

22.25 - Одлична прилика за црно-беле! Саша Илић додаје до Шћеповића, овај је лоше захватио лопту, што је испало одлично јер је она стигла до Лазара Марковића, али је Марковић у паду лоше шутирао. 

22.21 - Хансен не свира пенал за Партизан! Саша Илић шаље одличну лопту за Лазара Марковића, овај обилази Арлаускиса који је истрчао, голман Рубина му улази у путању и руши га, али Хансен ништа не свира. Делује да је Партизан оштећен у овој ситуацији. 

22.20 - Сјајан фудбал у овим тренуцима. Распламсала се борба. 

22.18 - ГОООООООЛ!!! Није много требало Рубину да дође до изједначења. Ансалди је финтом "избацио" Миљковића, центрирао тачно на чело Рондону којем није било тешко да лопту проследи у мрежу.  

22.12 - ГООООООЛ!!! Лазар Марковић и Миљковић одлично комбинују по страни, Лазар проналази Сашу Марковића, који прима лопту, и сјајним ударцем доноси Партизану предност.   

22.09 - На другој страни шанса за гол! карадениз је убацио лопту, која је погодила Иванова и умало није преварила Петровића, али је голман Партизана још једном одлично реаговао и сачувао мрежу. 

22.08 - Одмах на старту другог дела сјајна прилика за Партизан. Шћеповић је сјано упослио Сашу Марковића, али је Марковићу лопта прешла преко стопала, па је лопта отишла далеко од гола. 

22.05 - Почело друго полувреме. 

21.50 - Без великих узбуђења и без шанси, полувреме у Београду. 

21.47 - Рондон изводи прекид са велике удаљености. Без опасности по гол Партизана. 

21.40 - Миљковић убацује лопту са десне стране, али је голман гостију бржи и хвата лопту испред Шћеповића. 

21.33 - Колосална прилика за Рубин. Лопта је прелетела читаву одбрану црно-белих, стигла до Карадениза, али из дуела Петровић излази као победник. 

21.31 - Касаев сјајно пробија по страни, али шутира право у Петровића. Рубин полако стиска одбрану Партизана. 

21.30 - После обичног дуела Рондона и Остојића, судија свира фаул за Рубин на 25 метара од гола. Најдебљи крај извукао Волков, који је због приговора добио жути картон. 

21.27 - Карадениз хвата волеј, на срећу лош ударац, далеко од гола Петровића. 

21.23 - Волков "заврће" са стране, али ударац главом Иванова завршава преко гола. 

21.21 - Борбена игра црно-белих. Агресивни на средини терена, што се свиђа навијачима на јужној трибини. 

21.15 - Црно-бели мирно играју, покушавају да изграде напад, и добро им иде. Ипак, одбрана Рубина излази на крај са нападима Партизана. 

21.12 - партизан повукао контру, Стефан Шћеповић проиграва Сашу Марковића, који је, ипак, кратак, и не стиже до лопте. Епилог - судар са противничким голманом. 

21.05 - Почиње сусрет у Београду. 

20.30 - Партизан: Петровић, Волков, Остојић, Иванов, Миљковић, Саша Марковић, Смиљанић, Илић, Томић, Лазар Марковић, Стефан Шћеповић.       

20.29 - Рубин: Арлаускис, Кузмин, Шаронов, Маркано, Ансалди, Орбаиз, Бокети, Карадениз, Карлос Едуардо, Касаев, Рондон.

Чета Владимира Вермезовића храбро је ушла у дуел, који резултатски није имао никакву важност. Ипак, хтели су пред својим навијачима да се победом опросте од најмасовнијег европског такмичења.

У првом делу игре нисмо видели много. Тек понеки шут ка голу, који заправо није представљао никакву претњу, како по гол Рубина тако и по гол младог Петровића.

Црно-бели су играли зрело, стрпљиво, и лагано градили нападе. Међутим, проблем је био у завршници, јер није било завршног паса који би "откључао" сјајну одбрану руске екипе.

Карадениз и Рондон су у неколико наврата пропретили црно-белима, поготово Турчин, који је имао стопостотну прилику, али је Петровић фантастично одбранио његов ударац са свега неколико метара.

Други део игре почео је са много узбуђења. Најпре је Саша Марковић имао сјајну прилику на додавање Шћеповића, али је лоше захватио лопту и промашио гол Рубина.

Већ у следећем нападу могла је да стигне казна. Карадениз је убацио лопту са стране, Петровић кренуо на њу, али је она погодила Иванова и умало завршила у мрежи. Ипак, Петровић је сјајно реаговао и сачувао гол.

А онда Партизан коначно стиже до предности. Миљковић и Лазар Марковић су сјајно комбиновали на десној страни, Лазар "проналази" презимењака Сашу Марковића, који прима лопту, и одличним волејем матира Арлаускиса.

Међутим, радост црно-белих није била дугог века. Пет минута касније, Ансалди пробија по страни, сјајним "лажњаком" вара Миљковића и шаље одличну лопту до Рондона, а Венецуеланац лако погађа главом.

После тога догодила се једна, у најмању руку, сумњива ситуација. Наиме, Саша Илић је одлично проиграо Лазара Марковића, овај кренуо да обиђе голмана Арлаускиса који је истрчао, али му је голман Рубина улетео у путању и оборио га, међутим, Швеђанин Мартин Хансен није досудио пенал.

Након изједначујућег гола Рубина, темпо је опао, није било толико прилика као у првих 15 минута наставка, али то није сметало навијачима Партизана, који нису престајали да бодре свој тим.

Певали су до самог краја, који је протекао веома мирно, без икаквих узбуђења. Ипак, око 5.000 људи отићи ће кућама са стадиона Партизана задовољни, ускраћени за прву победу Партизана, али задовољни игром и борбом коју су приказали "клинци" Владимира Вермезовића.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво