Читај ми!

Шпанија прејака за "орлове"

Нова селекција Србије, са новим селектором и измењеним играчким кадром, поражена је од Шпаније у сусрету који је показао да је Бразил, за сада, још далеко. Актуелни европски и светски првак, иако ослабљен, био је бољи тим, мада се коначни резултат чини превисок. Србија без праве прилике током 90 минута. Готово пун АФГ стадион у Сент Галену у знаку навијача Србије.

Meч је одигран у, за утакмицу овог типа, сјајној атмосфери коју су диктирали расположени навијачи Србије.

Синиша Михајловић најавио је да ће већ од свог дебија на клупи „орлова" промешати карте, и остао је доследан тим речима. Од првог минута Србија је заиграла у формацији 3-4-2-1, и у саставу сачињеном углавном од играча без, или са јако мало искуства у А селекцији.

Први ударац ка голу упутили су Шпанци, и то преко Негреда, али је добро интервенисао Кахриман. У тиму Шпаније није било фудбалера Барселоне, Атлетик Билбаа и Челсија, али то није спречило апсолутне владаре светског фудбала да јако добро отворе сусрет на АФГ арени у Сент Галену.

Шпанија је контролисала лопту, самим тим и терен, и селекција Србије је углавном време проводила бранећи се. Евидентан је био и проблем када је лопта била у поседу наше селекције, јер се ту по правилу није предуго задржавала. Срећом, Шпанци нису успевали да конкретизују овакво стање на терену.

Србија је у седмом минуту успела да пренесе тежиште игре на половину противника, и одмах је Радовановић, иако недовољно добро, упослио Икера Касиљаса.

Није се много тога мењало ни у наредном периоду, серијом пасова, од којих су најопаснији били они који су ишли у дубину, „фурија" је доминирала тереном, и чини се све више стезала обруч око гола Кахримана. Изразитих прилика и даље није било, ако не рачунамо ситуацију у којој се нашао Негредо, када је ипак досуђен офсајд.

У 27. минуту, Ћави Алонсо покушао је са више од 60 метара да изненади Кахримана, што му није страно, али је лопта завршила изнад пречке. Само три минута касније, након неспретне реакције Душка Тошића, лопта долази до расположеног Негреда чији интелигентан ударац завршава непосредно поред десне стативе.

Од тог тренутка као да су се играчи Србије мало опустили, лопта је све чешће била код играча у, овога пута, белим дресовима, што је резултирало са неколико озбиљнијих акција. У једној од тих ситуација, а након одличног паса Коларова, Дејан Лекић је постигао погодак, који је нажалост поништен због недозвољене позиције.

Али колико год су, већим делом првог полувремена, репрезентативци Србије деловали конфузно и неконкретно у фази напада, у фази одбране, стојећи у добро постављеном блоку, деловали су доста солидно.

Репрезентативци Шпаније били су ограничени на ударце са дистанце и полудистанце, и управо један такав, који је упутио Хуанфран у 40. минуту, био је врло опасан по гол наше репрезентације.

На полувремену, Дел Боске је изменио чак четворицу фудбалера, а од звучнијих имена на терену се нашао фудбалер Манчестер ситија Силва. Михајловић, на другој страни, ниједног играча на паузи није оставио у свлачионици.

И управо се Силва показао као најрасположенији на почетку другог дела игре, јер су од њега кретале све акције шпанске екипе.

Није се много мењало у наставку у погледу односа снага на терену, с тим да Шпанија ипак није деловала толико убедљиво. Прилика, или боље речи опасних ситуација испред оба гола, било је још и мање.

Из једног релативно летаргичног периода игре, у којем су можда и били бољи фудбалери Србије, Шпанија је стигла до најбоље прилике на сусрету, до тада наравно. Адријан Лопез се нашао у самом петерцу, нешто искоса праћен Суботићем, али је очајно шутирао.

Међутим, само минут касније, Хесус Навас је побегао Душку Тошићу на десном боку шпанског напада, сјајно је пронашао управо Адријана Лопеза, који са два метра, небрањен, није могао поново да омане. Поготку је кумовала и недовољно одлучна реакција голмана Кахримана.

Након првог, уследио је и други погодак Шпаније. У 73. минуту, досуђен је једанаестерац за Шпанију, о чијој оправданости се сигурно може дискутовати. У дуелу су били Ивановић и Адријан Лопез.

Сигуран са беле тачке био је Казорла, чиме је питање победника на овом сусрету било у највећој мери решено.

И поред предности Шпаније, боља игра Србије из наставка сусрета није јењавала. Нажалост, и даље нисмо видели ситуацију у којој је Икер Касиљас био принуђен да озбиљније реагује, и тако је остало да самог краја сусрета.

"Нова", драстично измењена селекција Србије показала је да је пред њом још доста рада како би се стигло до жељене форме и наравно нивоа игре који ће "орлове" одвести у Бразил на Светско првенство. На срећу, изабраници селектора Михајловића показали су да материјала и простора за напредак засигурно има.

Број коментара 55

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво