Ко најбоље плаћа на свету?

Није тајна да спортисти, они најбољи, зарађују, за појмове просечног човека, суманите суме новца. Медији у Сједињеним Државама, склони статистици, објавили су листу клубова који су највеликодушнији када је у питању плаћање својих играча. Изненађење или не, али и ову листу предводе Барселона и Реал.

Амерички медији, вероватно као ниједни други, склони су да се играју бројевима и статистиком. Тако је интернет портал Sporting Intelligence израдио студија која се бави тиме који тимови најиздашније плаћају своје играче.

У својој већ традиционалној студији, Sporting Intelligence направио је попис спортских клубова који ни у ком смислу не штеде кад су у питању плате њихових спортиста. Фудбал, као најпопуларнији спорт у глобалним размерама, предњачи међу десет најиздашнијих клубова.

Тако су најбоље плаћени фудбалери Барселоне који у просеку зарађују 166,935 долара, отприлике 14 хиљада више него претходне године. Где је Барселона ту је и Реал, који се налази на другом месту. Фудбалери „краљевског клуба" просечно зарађују око 150 хиљада долара, док је трећи Манчестер сити, чији власник своје фудбалера у просеку плаћа 142 хиљаде долара. Све вредности односе се, наравно, на недељну плату.

Уистину је занимљиво да међу десет тимова само три долазе из Сједињених Држава. На листи се нашло места за Лос Анђелес лејкерсе, Њујорк јенкисе, и Филаделфија филисе, што је два тима мање него 2011. године.

Листа клубова који најбоље плаћају:

1. Барселона 166.934 долара седмично
2. Реал Мадрид 149.935
3. Манчестер сити 142.380
4. Челси 130.690
5. ЛА лејкерс 120.732
6. Њујорк јенкис 118.968
7. Милан 117.399
8. Бајерн Минхен 113.609
9. Филаделфија филис 111.884
10. Интер Милан 109.633

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво