Читај ми!

Почело је неизвесно

Пролећни део Суперлиге је почео изненађењима. Партизан изборио нерешено у Новом Пазару. Јагодина победила у гостима, а Борац славио као домаћин.У 17 часова Црвена звезда дочекује Спартак из Суботице. Остале утакмице играју се сутра поподне од 14 часова.

Први гол у пролећном делу шампионата је пао већ у 13 минуту. Павловић је тим голом донео победу Борцу који је славио као домаћин у сусрету против Јавораса 1:0.

Водећи на табели Партизан успео је да, у узаврелој атмосфери у Новом Пазару, избори нерешен резултат у дуелу са домаћинима који су у 20. минуту повели са 1:0 голом Рашића. Тек у другом полувремену Паризан је прешао у офанзиву, да би у 48 минуту Диара изједначио на 1:1. До краја утакмице Партизан је имао још неколико шанси да освоји победу, чак и у последњем минуту утакмице, али се у Београд враћају са само једним бодом.

Голу Рашчића претходила је одлична шанса за Партизан, али је голман Пазараца Владан Ђогатовић спречио погодак после одличнешансе коју је имао Немања Томић након добре акције Стефана Бабовића и Звонимира Вукића,

Нови Пазар је повео после велике грешке голмана Партизана Владимира Стојковића и штопера Ивана Иванова. Емир Лотинац је центрирао са леве стране, а играчи црно-белих су "заборавили" Рашчића који је у 20. минуту неометан из петерца главом лопту убацио у гол.

Црно-бели су изједначили у 48. минуту када је после центаршута Александра Лазевског Вукић оставио лопту Владимиру Миљковићу који је лоше шутирао, али је лопта некако стигла до Дијаре који је остао сам на петерцу и лопту послао у празан гол.

Гости из Београда контролисали су утакмицу, били бољи све време, а после изједначења имали су неколико одличних прилика да преокрену резултат, међутим голман Ђогатовић је добро бранио.

Мечу у Новом Пазару присуствовало је око 8.000 гледалаца, од чега око 400 гостујућих навијача.

Фудбалери Борца из Чачка забележили су данас другу победу у сезони на старту пролећног дела шампионата пошто су на свом терену савладали Јавор са 1:0, док је Јагодина на гостовању у Ужицу тријумфовала против Слободе са 2:1.

Чачани су добро отворили други део првенства пошто су на свом терену дошли до победе. Стрелац одлучујућег поготка био је нападач Марко Павићевић који је зимус стигао у Борац и већ на дебију донео радост домаћину.

Павићевић се добро снашао у гужви у казненом простору гостију и гурнуо лопту у мрежу у 13. мунуту. Јавор је само пет минута касније остао са играчем мање на терену јер је црвени картон добио Силва.

И поред тога, гости из Ивањице имали су одличну прилику за изједначење, али Обијора Одита није успео да постигне гол из изгледне прилике. Чачак је победом дошао до 11. бода док Јавор остаје на 15 из јесењег дела такмичења.

Јагодина је, такође почела пролећни део сезоне победом, иако није изгледало да ће тријумфовати на гостовању у Ужицу. Домаћини су повели у 60. минуту поготком бразилца Тијага Галваоа да Силве али су Јагодинци за само два минута дошли до потпуног преокрета и шестог тријумфа у сезони.

Преокрет су гостима донели Мирољуб Костић и Горан Гогић који су савладали другог голмана домаћих Бојана Шејића који је због повреде заменио првог чувара мреже Дарка Божовића. Јагодинци су сада седми на табели са два бода мање од Слободе која је на позицији шест.

У 17 часова Црвена звезда дочекује Спартак из Суботице у четвртом сусрету пролећног дела шампионата. Остале утакмице играју се сутра поподне од 14 часова.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара