Фифа против утакмице између Републике Српске и младе селекције Србије

Према одлуци Светске фудбалске федерације (Фифа), неће доћи до одигравања пријатељске утакмице између репрезентације Републике Српске и младе селекције Србије 19. новембра у Бањалуци поводом обележвања 100 година фудбала у БиХ, рекао је генерални секретар Фудбалског савеза РС Родољуб Петковић.

"Није ми јасно одакле различити аршини за правно идентичне асоцијације какве су ФС Републике Српске, Федерације БиХ, Корзике, Каталоније, Канарских Острва и сличних регионалних асоцијација које без проблема већ годинама играју утакмице оваквог типа", истакао је Петковић.

Он је нагласио да је ФСРС испоштовао све одредбе статута националне асоцијације, светске и европске федерације, као и да је све ишло преко ФС БиХ, али да нису наишли на разумевање.

Према његовим речима, Извршни одбор ФС БиХ донео је на седници једногласну одлуку да се подржи захтев за одобрењем одигравања ове пријатељске утакмице.

"У оквиру наше асоцијације нема никаквих проблема, а ФСРС ће и даље тражити одговор зашто Фифа није одобрила ову утакмицу", истакао је Петковић.

Према његовим речима, у образложењу Фифе наводи се да ФСРС није њен члан, као и да није члан Европске фудбалске уније (Уефа), што, како каже, није истина, јер је ФС члан обе асоцијације путем ФС БиХ.

Петковић је нагласио да, познавајући прописе Фифе, не може бити оптимиста да ће ова утакмица ипак бити одиграна, али да ће ФС РС настојати доказати да је у праву.

"Повод за одигравање ове утакмице, обележавање стогодишњице фудбала у БиХ, није тако чест и не може се пуно земаља у Европи и свету похвалити таквим стажом", оценио је Петковић.

број коментара 16 пошаљи коментар
(среда, 29. окт 2008, 11:35)
Nikola [нерегистровани]

Fifa & Uefa Mafiosi

Nije protiv Katalonije vec protiv Baskije, sto je jos gore jer Baskijci imaju teroriticku grupu koja vec decenijama terorizira Spaniju i ni malo je stabilna i takve utakmice FIFA dozvoljava... nema logike. Zakon mora da vazi za svakog a ne da vazi za Baskiju a da ne vazi za RS.

(среда, 29. окт 2008, 09:03)
anonymous [нерегистровани]

odgovor 3

HAHA ma isto u potpunosti. nemoj pricati nebuloze....

(среда, 29. окт 2008, 02:37)
MRKALJ [нерегистровани]

odgovor

Nesto ne stima u datumu osnivanja FS MANJEG BiH-a entiteta.Pok.Alija je priznao R.S. za zamenu SA-a 95g.u DEJTonu.Znaci gos.iz BiH-e tj.banjalucani menjajte datum na grbu.Nije 1992g.vec 3g.kasnije.ZIVELI.

(среда, 29. окт 2008, 00:26)
Karamela [нерегистровани]

FIFA

Odlicna odluka FIFE!

(среда, 29. окт 2008, 00:17)
Дражен [нерегистровани]

Fifa & Uefa Mafiosi

Кад је Клементе био селектор Србије наша репрезентација је играла против репрезентације Каталоније! Како то да се та утакмица могла а ова не може одиграти, мало је ту спорта, мого више политике.

(среда, 29. окт 2008, 00:04)
Dragan [нерегистровани]

Spanija

Zapisite ove podatke: povodom 100 godisnjice ostvarenja FK Barselone, odigrana je utakmica izmedju KATALONIJE i KINE...ANDALUZIJE vec godinama igra medjunarodne prijateljske utakmice, takodjer je srpska selekcija trenerom Havijera Klemetea odigrala prijateljsku utakmicu protiv BASKIJE pa niko nije rekao od FIFE. Zasto to moze (Baskija ima teroristicku grupu koja vec decenijama terorizira spansku zajenicu) a ne moze bas prijeteljska utakmica izmedju selekcije RS i Srbije???Valjda je FIFA koja stalno kaze da u sportu ne sme da bude umesana politika?!

(уторак, 28. окт 2008, 22:38)
FSS [нерегистровани]

odgovor

A zašto bi o tome trebalo razmišljati, kada je očigledno da su u pitanju dvostruki aršini. pitanje je trenutka kada će ta ista FIFA zatvoriti oči kada bude reprezentacija takozvanog Kosova igrala utakmice. Tu utakmicu trebamo odigrati na svaki način, možda isto kao što je reprezentacija Engleske igrala ragbi protiv Južnoafričke republike dok su tamo bile sankcije. Pošaljemo naše reprezentativce, oni odigraju utakmicu a nakon toga naš Fudbalski savez kaže da su oni u Banja luku otišli turistički o sopstvenom trošku. Mislim da to otprilike tako treba odraditi

(уторак, 28. окт 2008, 22:35)
anonymous [нерегистровани]

Odgovor na odgovor3

Hvala na objasnjenju , sada mi je reakcija FIFE logicna

(уторак, 28. окт 2008, 22:11)
anonymous [нерегистровани]

odgovor 3

kako bi bilo da sada poslije ovakve situacije sa Kosmetom (Kosovom) "reprezentacija" Vojvodine odigra prijateljsku utakmicu sa mladom reprezentacijom Madjarske povodom 100-godisnjice fudbala u Srbiji???

(уторак, 28. окт 2008, 22:03)
anonymous [нерегистровани]

odgovor 2

pa vjerovatno zato sto je Republika Srpska samo entitet a ne drzava ili republika ili federalna jedinica, sto znaci da RS i Federacija ne sacinjavaju BiH kao sto je u Velikoj Britaniji nego su samo tretirana kao teritorij pod odredjenim nazivom. Kao kad bi sumadija ili srem bili reprezentacija.