Поново у црно-белом, Митровић представљен у Њукаслу

Александар Митровић представљен у Њукаслу. Стив Макларен одушевљен појачањем, Митровић једва чека први меч на Сент Џејмс парку.

Александар Митровић ће поново носити црно-бели дрес, али овог пута у Енглеској, у Њукаслу.

Репрезентативац Србије је, писали смо о томе синоћ, одлично одрадио лекарске прегледе и потписао петогодишњи уговор са "свракама".

"Пресрећан сам што сам у Њукаслу... Видео сам стадион, предиван је. Играо сам на много стадиона до сада, али је Сент Џејмс парк огроман... Једва чекам први меч овде", рекао је Митровић.

"Знам шта ме чека. Ово је велики клуб са традицијом, навијачи су велики део тога, знам колико су страствени. Биће притиска сигурно, али ја то волим", објаснио је Митровић и додао да му је један од омиљених фудбалера Алан Ширер, легендарни нападач Њукасла.

Стив Макларен, тренер Њукасла, није крио одушевљење због новог појачања.

"Митровић ће бити фантастично појачање, борили смо се за његов потпис, победили конкуренцију и довели једног од најталентованијих играча у Европи. Александар може да се развија са екипом и може да нам помогне да дођемо до нашег циља", рекао је Макларен.

Рођени Смедеревац је са 10 година стигао у Партизан и прошао све категорије у клубу.

У августу 2013. године, Митровић је потписао за Андерлехт за пет милиона евра, што је клупски рекорд, и постигао 44 гола на 90 мечева.

Исте године, на Европском првенству за играче млађе од 19 година, проглашен је за играча турнира, на којем се Србија окитила златом.

број коментара 0 Пошаљи коментар