Полиција верује да је напуљска мафија одговорна за инцидент навијача Роме и Наполија

Хулиганизам на недељној утакмици између Наполија и Роме највероватније је подстакла напуљска мафија, рекао је шеф италијанске полиције Антонијо Мањанели. Министар унутрашњих послова Италије Роберто Марони забранио је навијачима Наполија да путују на следеће две утакмице на којима ће њихов клуб гостовати.

"Верујемо да је организовани криминал у великој мери заслужан за инциденте које су изазвали навијачи Наполија. Нисмо случајно ову истрагу поверили Окружном одељењу против мафије", рекао је Мањанели.

Навијачи без карата су се тукли са полицијом и радницима на железничкој станици, пре него што су окупирали воз у Напуљу.

Након што су одбили захтеве да напусте воз, полиција је саветовала путнике да путују другим возовима.

Испред Олимпијског стадиона у Риму пре почетка утакмице навијачи Наполија сукобили су се са полицијом, као и по завршетку меча, који је окончан нерешено 1:1.

Напуљска мафија - Камора, бави се трговином дроге и умешана је у нелегалне послове бацања ђубрета. Сматра се да је Камора одговорна за скорашњу кризу у Напуљу везану за одношење ђубрета.

Италија има озбиљних проблема са хулиганизмом. Полицајац и навијач Роме убијени су прошле године у различитим инцидентима.

Марони је рекао да постоји могућност да власти Италије донесу одлуку којом ће се утакмице високог ризика играти без присуства публике.

Навијачима Наполија често је забрањивано да путују на гостујуће утакмице, али власти су желеле да им пруже прилику да докажу да су се променили, дозволивши им да допутују у Рим на утакмицу са Ромом.

Медији у Италији навели су да ће највероватније Фудбалски савез Италије суспендовати стадион Наполија за неколико утакмица.

број коментара 0 пошаљи коментар