Затворена 25. Универзијада у Београду

У Београдској арени су свечаном церемонијом затворене 25. летње Универзитетске спортске игре, које су у главном граду Србије од 1. до 12. јула окупиле 8.200 учесника из 145 земаља.

Универзијаду, на којој је Србија остварила велики успех освојивши 19 медаља, од којих пет златних, званично је прогласио затвореном председник Међународне организације универзитетског спорта (ФИСУ) Џорџ Килијан.

Свечаном затварању присуствовао је Божидар Ђелић, Снежана Самарџић Марковић, Жарко Обрадовић и Ивица Дачић.

Џорџ Килијан, затварајући 25. летњу Универзијаду у Београду, захвалио се домаћинима, свим спортистима, волонтерима и представницима Владе Србије, који су учествовали у организовању ове спортске манифестације.

Комесар Европске уније за едукацију, омладину и културу Јан Фигел казао је да су учесници Универзијаде били сведоци 12 фантастичних дана у престоници Србије.

Он је честитао свим спортистима и организаторима, уз констатацију да је Универзијада оправдала мото ФИСУ-а "Савршенство духа и тела". Фигел је подсетио да ово није само завршетак 25. летње Универзијаде, већ да се ове године обележава 60 година од постојања ФИСУ и 50 година од одржавања првих Универзитетских игара, 1959. године у Торину.

Градоначелник Београда Драган Ђилас казао је да поносан што је градоначелник града који је био сјајан домаћин.

"Београд је показао одговорност, одлучност и спремност да организује највећу спортску манифестацију после Олимпијских игара. Верујем да ће Београд и Универзијада свима остати у најлепшој успомени", рекао је Ђилас.

Он је изразио наду да су спортисти стекли нове пријатеље и да ће у будућности бити најбољи амбасадори Србије у својим земљама, захваливши волонтерима и Београђанима који су 12 дана били сјајни домаћини.

Церемонија затварања 25. летње Универзијаде настављена је представљањем следећег домаћина, кинеског града Шенжен.

Наредни организатори су се затим представили својом тачком у којој су између осталог одиграли и отпевали на кинеском "Нишка Бања, топла вода".

У програму затварања учествовао је трубачки оркестар, као и познати ватерполиста Александар Шапић, који је позвао све учеснике и волонтере да се прикључе великој журци у "Београдској арени". Присутнима се обратио и тенисер Новак Ђоковић.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво