Ватерполо

Ватерполисти освојили бронзу

Ватерполо репрезентација Србије освојила је бронзану медаљу на Универзитетским играма у Београду, пошто је у борби за трећу позицију савладала селекцију Грчке резултатом 9:4. По четвртинама је било 3:0, 2:1, 2:3, 2:0.

Меч је одигран на Бањици пред око 500 гледалаца, а судили су Мекеј (Канада) и Бонај (Француска).

Србија: Бранислав Митровић, Шапоњић, Поповић, Ивошевић 1, Башић 2, Вапенски 1, Калинић, Ћук 1, Ранђић 1, Ковачевић 1, Петар Филиповић 2, Петковић, Маринковић.

Грчка: Гавалас, Коломвос 1, Мимидис 1, Курлијафитис, Кохелијас, Цаманакис, Кацулакис, Карунцос 1, Харитакис, Пападопуло, Беристијанос, Кулијеракис 1, Хронопуло.

Играч више: Србија: 10 (4), Грчка 5 (1).
Петерци: Србија 1 (1).

Српски ватерполисти су у утакмици за треће место на Играма убедљиво надиграли универзитетску селекцију Грчке. Током читавог меча, практично, све је зависило од игре наше репрзентације која је, када се сабере све виђено, била на високом нивоу.

Грчка екипа је једино у ретким тренуцима када је долазило да падова у игри изабраника Дејана Станојевића "долазила до даха" и, с времена на време, ублажавала високо вођство Србије.

Велика предност стечена је већ средином прве четвртине и да се у том ритму играло континуирано Грци би, вероватно, доживели још убедљивији пораз. Већ у другој четвртини, међутим, српски "студенти" су покушали да играју рутински и без много трошења енергије, што им се осветило и противник је успео да смањи вођство на 5:3.

Да је грчки тим састављен од квалитетнијих и искуснијих појединаца, који не греше из изгледних позција последње две четвртине биле би много неизвесније. Овако, "плави" нису кажњени за бројне пропусте у одбрани и брзоплетост у нападу.

Финиш утакмице протекао је потпуно у знаку српског тима који је, поред евиднетног квалитета, био и физички припрмљенији за турнирски начин такмичења.

У финалу ватерполо турнира Универзијаде играју селекције Аустралије и Хрватске.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво