МОК је морално одговоран

Председник Међународног олимпијског комитета (МОК) Жак Рог рекао је да та организација прихвата моралну одговорност за смрт грузијског санкаша на Олимпијским играма у Ванкуверу, али да не сноси правну одговорност.

Рог је истакао да ће смрт грузијског санкаша Нодара Кумариташвилија заувек бити повезана са Олимпијским играма у Ванкуверу, као што су убиства израелских такмичара део Игара у Минхену 1972. године.

Председник МОК-а додао је да ће смрт грузијског такмичара бацити сенку на Игре у Ванкуверу, али да би ту несрећу требало гледати одвојено од такмичења и организације.

Кумариташвили погинуо је на тренингу, неколико сати пре отварања Олимпијских игара у Ванкуверу, када је на санкама, при брзини од 145 километара ударио у бетонски стуб поред стазе.

Рог је позвао организаторе Зимских олимпијских игара у Сочију 2014. године да добро обезбеде такмичарске стазе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво