Женски боб тим Јамајке остао без тренера и санки

Женски боб тим Јамајке остао је без тренера, а вероватно и без санки. Због промене улоге у тиму напустила их је Немица Сандра Кириасис, која тврди да је задужена за санке и да ће их узети, тако да екипа неће имати чиме да се спусти низ стазу.

Какав ће бити епилог драме са женским боб тимом Јамајке остаје да се види. Ово је требало да буде њихов деби. Мушки тим имао је свој легендарни деби 1988. године, по коме је и снимљен филм „Кул ранингс", да ли ће ово послужити као сценарио за наставак?

Када је Јамајка у јануару најавила да ће послати женски боб тим на ОИ, представљало је не само историјски тренутак већ и носталгичан. Сада, међутим, само неколико дана пред деби, тим је изгубио тренера. Сандра Кириасис је напустила тим видно разочарана због промене улоге у тиму.

"Никада у животу нисам имала овакво разочарење у овом спорту", рекла је Сандра Кириасис. 

Од ње је затражено да са места тренера возача пређе на улогу аналитичара за стазу и тиме изгуби директан контакт са такмичаркама.

"Чланице екипе не разумеју зашто се ово овако десило и немају проблем са мном. У добрим смо односима", рекла је Кириасис.

Међутим из боб федерације Јамајке долазе друге информације. Они су чак срећни што их је напустила Немица.

„Дама је била екстремно деструктивна сила у тиму. Сада када је ван њега, синергија је много боља, напетост је опала, а спортисти су у стању да се припремају у много здравијем окружењу."

„Ствари су се само побољшале њеним одласком. Ако дођете у екипу, морате бити тимски играч. Овде нема богова и богиња", саопштио је директор федерације Кристијан Стоукс.

број коментара 0 пошаљи коментар