Владимир Грбић промовише одбојку на снегу у Пјончангу

Легендарни српски одбојкаш Владимир Грбић учествоваће на егзибионом мечу одбојке на снегу на Зимским олимпијским играма у Пјончангу. Догађај има за циљ да ФИВБ покуша да убеди Међународни олимпијски комитет да одбојка на снегу избори место на Зимским играма.

Поред Грбића, сутра у кампу Тима Аустрије у Пјончангу, наступиће све сами асови и освајачи бројних медаља одбојке у дворани и на песку, Бразилци Жиба и Емануел Рего, Јужнокорејка Ким Јеон-Кунг, као и Стефани Швајгер и Николас Бергер из Аустрије.

"Осећам велико узбуђење и једва чекам да пробам тако јединствено искуство. Увек сам спреман да пружим подршку у свакој акцији која помаже напредак одбојке. Осећам се почаствованим што ћу играти у Пјончангу", рекао је Грбић за сајт Светске одбојкашке федерације (ФИВБ).

Грбић, освајач 13 медаља са репрезентацијом међу којима је и злато са Олимпијских игара у Сиднеју, радује се што ће осетити чари и Зимских игара.

"Никад нисам учествовао на Зимским играма, радујем се што сам имам прилику. Пре две године провео сам 17 дана у Рио де Жанеиру током Летњих игара са децом на плажи Копакабана, а сада могу да представим и одбојку на снегу током Зимских игара", поручио је он.

Догађај има за циљ да ФИВБ покуша да убеди Међународни олимпијски комитет да одбојка на снегу избори место на Зимским играма.

број коментара 0 пошаљи коментар