Подигнута застава Србије у Олимпијском селу у Пјонгчангу

Застава Србије подигнута је данас у Олимпијском селу у Пјонгчангу на свечаној церемонији, чиме је домаћин Игара на симболичан начин пожелео добродошлицу Тиму Србије.

Свечаности су присуствовали председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић, генерални секретар Ђорђе Вишацки, као и сви чланови Тима Србије на Зимским олимпијским играма у Пјонгчангу.

Церемонији подизања заставе Србије присуствовао је и председник Светске рвачке федерације и нови члан Извршног одбора Међународног олимпијског комитета Ненад Лаловић.

"Свесни чињенице да Србија нема традицију у зимским спортовима, а имајући у виду каква је конкуренција у свим спортовима на овим Зимским олимпијским играма, ми желимо само једно – да спортисти Србије превазиђу сами себе и дају највише од себе тога дана", изјавио је председник ОКС Божидар Маљковић на свечаности.

ОКС је саопштио да ће свечаном отварању Зимских олимпијских игара 9. фебруара присуствовати министар омладине и спорта Вања Удовичић, а да ће први наступ спортиста Србије бити у недељу, 11. фебруара, када ће Марко Вукичевић и Марко Стевовић стартовати у скијашком спусту.

број коментара 0 пошаљи коментар