Читај ми!

Финци "заледили" Амере

Американци остали без медаље у хокеју, Финцима бронза. Бивши амерички сноубордер Вик Вајлд освојио је злато за Русију. Холанђанин Бергсма бојкотује свој тим. И Тина Мазе се повлачи са Оимпијских борилишта. Норвешке скијашице освојиле све три медаље у дисциплини крос кантри 30км. Јужна Кореја захтева истрагу после пораза Ју На Ким. Нина Мицић претпоследња у квалификацијама паралел слалома. Плушенко ускоро на операцији леђа.

Све вести и занимљивости из света спорта можете да пратите и на нашим Фејсбук и Твитер страницама.

19.17 - Хокејаши Финске декласирали су Американце са 5:0 у борби за бонзану медаљу! Двоструки стрелац за Финску био је Тему Селане, док су по један постигли Јусу Јокинен, Хусо Хиотанен и Оли Мата. Финци су питање победника решили у последњој трећини, када су у првих пет минута постигли три гола. У борби за злато у недељу (13) ће се састати Канада и Шведска.

18.20 - Аустријски скијаш Марио Мат освојио је златну медаљу у слалому. Он је до насјајнијег одличја дошао у комбинованом времену 1:48:84 минута. Мат је са 34 године постао најстарији освајач олимпијског злата у алпском скијању у историји Игара. Сребро је такође припало Аустријанцу Марселу Хиршеру који је био 0,28 секунди спорији, док је бронзану медаљу освојио Норвежанин Хенрик Кристоферсен.

17.47 - Руска биатлон репрезентација освојила је златну медаљу у штеафети 4x7,5 километара. Срберну медаљу освојила је Немачка, а бронзано одличје Аустрија. Руси, Дмитри Малишко, Антон Шипулин, Јевгени Јустјугов и Алексеј Волков трку су завршили за сат, 12 минута, 15 шекунди и девет десетинки, а укупно су на стрелсишту имали осам промашаја. Другопласирани Немци, који су наступали у саставу Данијел Бем, Ерик Лесер, Арнд Пајфер и Симон Шемп, иако су имали свега два промашаја на стрелишту, заостајали су три и по секунде, док су Аустријанци били 29,8 секунди иза победника.

17.28 - Словеначка скијашица Тина Мазе рекла је да ће Зимске олимпијске игре у Сочију бити њене последње Игре у каријери. Мазе је у Сочију освојила златне медаље у спусту и велеслалому. "Ово су моје последње Олимпијске игре. То је то", рекла је Мазе. Она је у каријери освојила и сребрне медаље у супервелеслалому и велеслалому на Зимским олимпијским играма у Ванкуверу 2010. године. Такође, и немачка скијашица Марија Хефл-Риш, која је у Сочију освојила злато у суперкомбинацији, рекла је да се неће такмичити на Играма у Пјонгчангу.

16.40 - Холандски тим у потери освојио је златну медаљу.  Холанђани Свен Кармер, Јанк Блокхујсен и Коен Вервеј победили су у времену 3:37,71 минута, више од три секунде испред Јужне Кореје (3:40,85). Бронза је припала Пољској која је у времену 3:41,94 за длаку преотела место на подијуму браниоцима титуле Канади. Холанђанима је ово 22. медаља у брзом клизању у Сочију.

16.23 - Српски скијаш Марко Вукићевић није завршио данашњу прву трку у слалому, па ће остати без пласмана. У трци у слалому наступило је 114 такмичара, пошто двојица скијаша нису стартовали, а 77 скијаша завршило је прву вожњу. Најбоље време после прве вожње имао је Аустријанац Марио Мат са 46 секунде и 70 стотинки.

15.41 - Руска бијатлонка Јекатерина Глазирина искључена је из олимпијског тима до краја Игара, као и сезоне, после критичких коментара на рачун репрезентације. Глазирина је искључена пошто је на друштвеним мрежама критиковала руски бијатлонски тим. "Глазирина је искључена из руске репрезентаицје јер је користила неприкладне речи говорећи о руској бијатлонској екипи, тако да неће учествовати на преостале три трке Светског купа", рекла је портпарол Руске бијатлонске уније Марија Бајдина.

15.19 - Председник Русије Владимир Путин честитао је сноунбордеру Вику Вајлду, рођеном Америкацу, на другом злату које је освојио за Русију. Вајлд који се такмичи за Русију од 2011. када се оженио руском сноубордерком Аљоном Зацарзиниом, освојио је друго злато у Сочију, пошто је за 0,11 секунди у финалу паралелног слалома победио Словенца Зана Косира. "Вашом победом показали сте да се спортска срећа смеши само онима који су најталентованији, најхрабрији и ментално најјачи", каже се у честитки Путина.

14.57 - Олимпијски шампион у уметничком клизању из Торина 2006. Рус Јевгениј Плушенко подвргнуће се операцији леђа 2. марта. Четвороструки освајач олимпијских медаља повукао се због повреде уочи кратког соло програма са такмичења у Сочију, пошто је освојио злато у тимској конкуренцији. Плушенко иза себе има читаву историју повреда и како сам каже, имао је до сада чак 12 операција.

13.40 - Олимпијски шампион у брзом клизању Холандјанин Јорит Бергсма одлучио је да бојкотује финале у дисциплини тимска потера, незадовољан својим статусом у екипи. Бергсма, који је у Сочију освојио злато на 10.000 метара раније ове недеље, сматра да је запостављен и да га репрезентација користи само као резерву у квалификацијама. "Користе ме само у хитним случајевима", рекао је Бергсма. Ово је прва контроверзна ситуација у редовима најуспешније репрезентације у брзом клизању у Сочију. Холандија је до сада освојила 21, од укупно 30 медаља у брзом клизању у Сочију.

13.20 - Двострука олимпијска шампионка у алпском скијању Словенка Тина Мазе открила је данас да цхе јој Зимске олимпијске игре у Сочију бити последње у каријери. "Ово су ми последње Олимпијске игре, то је то", рекла је 30-огодишња Мазе која је у Сочију тријумфовала у спусту и велеслалому. Поред Мазе, крај олимпијске каријере најавила је и Немица Марија Хефл Риш, која је у Сочију победила у суперкомбинацији.

12.50 - Бивши амерички сноубордер Вик Вајлд освојио је злато за Русију у паралелном слалому на Зимским олимпијским играма у Сочију. Вајлду је ово друго злато на Играма, после титуле освојене у среду у паралелном велеслалому. Словенцу Жану Коширу припало је сребро. а четвороструком светском шампиону Аустријанцу Бењамину Карлу бронза.

12.40 - Аустријска сноубордерка Јулија Дујмовиц освојила је злато у паралелном слалому на Зимским олимпијским играма у Сочију. Сребро је припало Немици Анке Карстенс, а бронза њеној сународници Амели Кобер. Српска репрезентативка Нина Мицић заузела је раније у кавлификацијама претпоследње 31. место.

12.10 - Рекордна и неуобичајена жетва медаља такмичарки Норвешке у дисциплини крос кантри 30км на Зимским олимпијским играма у Сочију - освојиле су све три медаље. Норвешка такмичарка у крос кантрију Марит Бјорген освојила је златну медаљу, а сребро и бронза су отишли у руке Терези Јохауг и Кристин Стермер Стеири. Норвешка је овим тријумфом претпоследњег дана ЗОИ повећала предност на табели освајача медаља са укупно 11 златних медаља, испред Русије, Канаде и САД које имају по девет.

11.00 - Јужнокорејска клизачка унија (ЈКУ) затражила је истрагу у вези доделе златне медаље руској клизачици Аделини Сотниковој на Зимским олимпијским играма у Сочију, сматрајући да је њихова такмичарка Ју На Ким оштећена. Олимпијска шампионка из Ванкувера 2010. освојила је сребрну медаљу, иза 17. годишње Рускиње која је у иначе бриљантном слободном програму направила грешку приликом једног доскока, али је ипак, одлуком судија за чак 5,48 бодова надмашила Јужнокорејку. Та одлука изазвала је буру негодовања у јужнокорејској јавности, а чак два милиона навијача потписало је петицију на интернету тражећи да се преиспита судијска одлука.

08.10 - Српска сноубордерка Нина Мицић није данас да се пласира у осмину финала у дисциплини паралел слалом, на Зимским олимпијским играма у Сочију, пошто је у квалификацијама заузела претпоследње, 31. место. Мицић је у квалификацијама остварила време од 1:08,07 минута, што јој је било довољно за претпоследње место. Најбоља у квалификацијама била је Аустријанка Марион Крејнер са 1:03,58 минута.

Праћење данашњих догађаја на Олимпијским играма у Сочију, на Другом програму РТС-а, почињемо у 10:10 преносом трка у паралел слалому за мушкарце и жене а настављамо скијањем. Од 13:40 и 17.20 пратићемо слалом трке мушкараца а од 21.50 клизање. Дан завршавамо у 01.45 снимком борбе хокејаша Америке и Финске за трече место.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво