Чудноват случај пара Ди Силвестри

Брачни пар Гери и Анђелика ди Силвестри отпутовали на ЗОИ као срећни људи, али све што им се издешавало у Сочију желеће што пре да забораве. Гери се отровао, Анђелика се повредила на тренингу, па оперисала нос. У међувремену, стигла је вест да је против Герија и Анђелике покренута истрага због утаје пореза у САД.

Олимпијска прича брачног пара Герија и Анђелике ди Силвестри, такмичара Доминике у крос-кантрију на Играма у Сочију, окончана је на крање чудан начин.

Гери ди Силвестри (47) рођени је Њујорчанин и пословни човек који има много новца. Пре 15 година, када је студирао у Италији, упознао је будућу супругу Анђелику (48).

Захваљујући хуманитарном раду на Доминики, пар Ди Силвестри добио је њихово почасно држављанство, а та држава је одлучила да их пошаље на ЗОИ у Сочију.

Породица Ди Силвестри је радо прихватила позив, те је основала Скијашки савез, који је прихватила Међународна скијашка федерација (ФИС), а потом су Гери и Анђелика учествовали на довољном броју трка да испуне норму за ЗОИ.

Дан после отварања Игара, њихова бајковита прича почела је да иде другачијим током.

Гери се 8. фебруара пробудио са великим боловима у стомаку, јер је, према речима његове супруге, пио прљаву воду са чесме у Олимпијском селу.

"Проблем се појавио након што је пукла цев у Олимпијском селу. Из славине је почела да цури прљава вода. Гери то није приметио када се туширао, а истом водом је опрао и зубе. Следећег дана добио је јаке грчеве у стомаку. Отишао је у болницу, где му је дијагностикован акутни бактеријски гастроентеритис", рекла је Анђелика за америчке медије.

Она је Герија оставила у болници на лечењу, те је отишла на свој први тренинг у Сочију, али је доживела несрећу, после које је морала на операцију.

"Снег је био изузетно брз и тврд. У једној страшној кривини, у којој су многи мушкарци пали током спринта, изгубила сам контролу над скијама и ударила у заштитну ограду. Била је тврда, слабо обложена, недовољно да спречи тешке повреде", рекла је Анђелика.

Она је потом пребачена у болницу, где је трипут подвргнута операцији носа, а провела је и 36 сати на интензивној нези.

Уз све недаће, током ЗОИ у Сочију, стигла је вест да је против Герија и Анђелике покренута истрага због утаје пореза у САД.

Наводно, Гери је пре неколико година продао некретнину на приватном острву, како је пријављено, у вредности од 10,5 милиона долара, али човек који их тужи и коме је продат посед, наводи да је трансакција била у износу од око 30 милиона и захтева да му се врати 90 одсто цене.

Гери ди Силвестри на крају јесте учествовао у трци на 15 километара у крос-кантрију на ЗОИ, али ју је окончао после 300 метара, док Анђелика због повреде није била у стању да се такмичи.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 21. феб 2014, 06:06) - anonymous [нерегистровани]

Da je kojim slucajem

plivacica zalila bi se da je voda u Sociju isuvise mokra, a njena jaca polovica je vjerojatno konzumirao previse votke i ko zna cega jos pa je na pocetku odustao.
Ako je tacno da je utajio porez imace vremena da iza resetaka razmislja o svojim sportskim podvizima, jer najveci kapitalista-drzava ne oprasta nikome ni centa.
Bas su osvjetlali obraz i sebi i "drzavi" koju su zastupali, a nisu bili uspjesni ni u glavnoj namjeri-blacenje Rusa, Socija i olimpijade.
Bas su "pravi sportasi", a odakle su i ne cudi.