Подршка Влада Дивца

XII Меморијални турнир РТС-а у малом фудбалу “Играјмо за 16” који се одржава у знак сећања на 16 погинулих радника наше куће у бомбардовању 1999, ове године има посебну пажњу у јавности на које организатори, РТС уз покровитељство Министарства омладине и спорта и Спортског савеза Београда имају разлога да буду поносни.

После учешћа Ивице Краља, Предрага Перуничића и других спортских шампиона наше земље у квалификацијама, подршку турниру даје и Владе Дивац, председник Олимпијског комитета Србије и Фондације "Ана и Владе Дивац" који ће присуствовати финалу које се одржава 16. априла у СЦ "Вождовац" на Бањици. Посебан куриозитет је и долазак екипе наших колега из РТВ Словенија која у намери да ода почаст колегама долази у Београд на сам дан финала и играће ревијалну утакмицу са екипом РТС.

У знак сећања на 16 погинулих радника Радио-телевизије Србије у бомбардовању зграде РТС-а 1999, наша кућа већ дванаесту годину организује Меморијални турнир у малом фудбалу под називом „Играјмо за 16". Ове године рекордних 35 екипа по позиву учествовало је на турниру, а Спортска редакција РТС-а директно ће преносити финалну утакмицу и занимљив ревијални програм уочи сусрета најбољих тимова на Другом програму РТС-а од 17.15, у суботу 16. априла.

У петак 15. априла у Центру за спорт и културу "Шумице" играју екипе из дијаспоре: Штутгарта, Додрехта, Темишвара и Беча заједно са екипом РТВ Република Српска из Бања Луке.

У Спортском центру „Вождовац" на Бањици одржава се финале Меморијалног турнира РТС-а, у суботу 16. априла. Такмичења екипа по позиву трају током целог дана, а гледаоци Другог програма РТС-а уживаће у директном преносу финалне утакмице, за престижни велики трофеј Меморијала. Прва полуфинална утакмица почиње у 14 часова, за треће место се игра у 15.55, док је финале предвиђено у 18 часова.

Непосредно уочи финалне утакмице гледаоци ће имати прилику да уживају у ревијалној утакмици екипе наше најгледаније серије Село гори, а баба се чешља на челу са Радошем Бајићем и екипе Естрада коју предводи Драган Којић Кеба.

Публику у СЦ "Вождовац" на Бањици и ону крај малих екрана песмом ће увеселити и хор „Колибри" РТС-а, али и игра младих фудбалера до 12 година. У исто време, у СЦ "Вождовац" на Бањици, млади рукометаши играће рукомет за 16 радника РТС-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво