Конференција за новинаре и јавни жреб

Играмо за 16 у Поско Арени

У присуству породица погинулих радника РТС, капитена екипа, представника покровитеља, спонзора и пријатеља Меморијалног турнира „Играјмо за 16“ данас у холу РТС одржана је конференција за новинаре и јавни жреб за распоред екипа.

После одавања почасти погинулим колегама наше куће минутом ћутања, присутнима су се обратили Звонимир Јочић, председник Организационог одбора „Играјмо за 16", Небојша Илић, председник Спортског савеза Београда, Мирослав Медић, у име породица погинулих и Веселин Грозданић, члан Организационог одбора „Играјмо за 16".

"Поносни смо на овогодишњи турнир који је окупио рекодних 36 екипа из земље и дијаспоре" истакао је Звонимир Јочић, председник Организационог одбора „Играјмо за 16", "Турнир је већ, подсећам, почео, квалификационим утакмицама за екипе РТС, а настављамо предстојећег викенда, такође у балону „Поско Арена".

Сарадња са Спортским савезом Београда је , по оцени свих чланова Организационог одбора Меморијала, више него кооперативна. Технички организатор се потрудио да Меморијални турнир прерасте у такмичење које поред фудбала има и рукометне утакмице за младе категорије,успостављена је и заједничка сарадња са Удружењем репрезентативаца Србије и друге броје заједничке активности.

"Надамо се да доприносимо овом догађају у знак сећања на 16 хероја Радио-телевизије Србије" истакао је Небојша Илић, председник Спортског савеза Београда. "Ово је тек почетак сарадње, која ће верујем у наредном времену окупити још већи број спортова у заједничкој организацији".

Мирослав Медић, брат погинулог Синише захвалио се организаторима турнира у име породица погинулих и напоменуо: "Спорт заиста спаја и инспирише и ово је један од јединствених начина да одржимо успомену на све оне који су оставили све животе у овој кући", рекао је Медић.

XII Меморијални турнир Радио-телевизије Србије у малом фудбалу „Играјмо за 16" је меморијалног, позивног и међународног карактера. Покровитељ турнира је Министарство омладине и спорта Владе Републике Србије. Технички организатор је Спортски савез Београда. Меморијал 2011. је званично почео 30. марта, жребом за екипе из РТС и квалификационим утакмицама за екипе РТС у балону „Поско Арена".

Учествује укупно 36 екипа, односно девет (9) екипа по позиву, седам (7) из медија, пет (5)из дијаспоре, прошлогодишњи победник екипа „Обезбеђење РТС" и две (2) провопласиране екипе из квалификационог дела такмичења за екипе РТС од укупно 14 екипаРТС колико их је играло 2. и 3. априла. Најуспешнија екипа у досадашњем такмичењу је екипа „Ветерани РТС" у саставу: Небојша Терзић, Саша Билбија, Зоран Бајчетић, Александар Талић, Зоран Илић, Недељко Перлић, небојша Стаменковић (голман), Милан Гутеша, небојша Станковић, Драган Станковић, Милан Вукотић, Душко Радић и Зоран Јурошевић-капитен која је победила екипу ДВД Врачар. Обе настављају даље такмичење.

Турнир за екипе по позиву и екипе из медија се игра за викенд 9. и 10. априла у балону „Поско Арена", Булевар Војводе Мишића 24, почетак у 9 часова. Турнир за екипе из дијаспоре и екипе РТС-а се игра у петак 15. априла у Центру за културу и спорт „Шумице", Устаничка 125/1.

ФИНАЛЕ XII Меморијала РТС одржава се у Спортском центру „Вождовац" на Бањици, Црнотравска 4.

У јавном жребу учествовало је укупно 24 екипе. Погледајте распоред такмичења и сатницу одигравања утакмица 12. Меморијалног турнира РТС-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво