И рукометаши играју за 16

Одржан жреб за екипе РТС-а

Жребање за распоред такмичења екипа из Радио-телевизије Србије на XII Меморијалном турниру у малом фудбалу РТС-а, који почиње у суботу 2. априла, одржано је данас у сали Управног одбора РТС-а. Том догађају присуствовали су капитени 14 екипа РТС-а и чланови Организационог одбора "Играјмо за 16".

У доброј атмосфери и уз општу констатацију да је овогодишњи турнир превазишао очекивања када је реч о броју учесника и активностима поред званичног програма, данас је у сали Управног одбора РТС-а одржан жреб за екипе РТС-а на 12. Меморијалном турниру "Играјмо за 16".

"Спремни смо за почетак такмичења" истакао је Звонко Јочић, председник Организационог одбора "Играјмо за 16". "Веома смо задовољни како су прошле припреме за овогодишњи турнир, а од овог тренутка па надаље најважније нам је да он протекне у фер-плеју и да у наредним годинама има још већи број учесника".

Светозар Станковић, председник Рукометног савеза Београда, испред техничког организатора такмичења Спортског савеза Београда је напоменуо:

"Веома је важно што се ове године као покровитељ манифестације укључило Министарство омладине и спорта и верујемо да ће у наредним годинама поред малог фудбала у турнир бити укључени и други спортови. Са посебним задовољством истичем да ће ове године поред фудбалских бити одржане и 32 утакмице млађих селекција у рукомету које ће се играти у СЦ "Вождовац" на Бањици, на дан финала, 16. априла, и то под слоганом "И ми играмо за 16". Спорт пружа универзалне поруке, посебно младима и веома нам је важно да они буду укључени и као играчи, спортисти, и као гледаоци на трибинама током полуфиналних и финалних утакмица 16. априла".

Присутнима се обратио и један од дугогодишњих пријатеља манифестације, Жарко Госи, творац репрезентативних пехара и плакета које се уручују учесницима и најуспешнијим екипама. Госи је пожелео пуно успеха свим тимовима и организатору манифестације која је према његовим речима "пример како се одржава сећање на један трагичан догађај у нашој историји".

Жреб за остале учеснике биће одржан у холу зграде РТС-а, у среду 6. априла.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво