XII Меморијал РТС у малом фудбалу

Играјмо за 16

Спорт спаја и инспирише, оплемењује и подстиче. Због његове суштинске хуманости и лепоте, Радио-телевизија Србије је изабрала да се управо спортским активностима, из године у годину, сећа имена и животног дела колега трагично настрадалих у бомбардовању зграде РТС-а, 1999. године.

Од 2000. године, играмо мали фудбал и баш тако, једноставно, лоптом и такмичењем на спортском терену чувамо успомене на: Александра Делетића, Бранислава Јовановића, Славишу Стевановића, Јелицу Мунитлак, Драгана Тасића, Драгорада Драгојевића, Томислава Митровића,  Ксенију Банковић, Дејана Марковића, Милана Јоксимовића, Милована Јанковића, Небојшу Стојановић, Синишу Медића, Дарка Стоименовског, Слободана Јонтића и Ивана Стукала.

Меморијални турнир у малом фудбалу Радио-телевизије Србије ове године бележи 12. издање. Од обичног сусрета неколицине запослених заљубљеника у фудбал на РТС-у, баш на дан погибије колега, 23. априла сада већ давне 2000. године, „игра за 16" је прерасла у озбиљан турнир у малом фудбалу, који већ две године има међународни карактер.

Како су године пролазиле, тако је расло и интересовање за турнир и ван РТС-а. Све је већи број колега из других медија, наших пословних пријатеља и партнера, људи добре воље, који сопственим учешћем желе да допринесу да се тај трагичан датум у историји медија не заборави, и који пријављују екипе за учешће.

Ове године, на 12. Меморијалном турниру РТС-а „Играјмо за 16" учествоваће 35 екипа. Од тог броја, пет је из иностранства: Холандије, Аустрије, Румуније, Немачке и Републике Српске. Финале турнира одржаће се у суботу, 16. априла, од 17.55, на теренима Спортског центра "Вождовац" на Бањици. Квалификациона такмичења почињу већ 2. априла и трају током викенда, 9. и 10, априла, на теренима „Поско арена" на Хиподрому, а 15. априла се игра у сали Центра за спорт и културу у Шумицама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво