XXI Међународни Меморијал „Играјмо за шеснаест“ почиње 16. фебруара

Меморијална, спортска и хуманитарна манифестација међународног карактера која се 20 година уназад одржава у знак сећања на шеснаест радника Радио-телевизије Србије убијених у НАТО бомбардовању зграде у Абердаревој 1999. године званично почиње 16.фебруара првим фудбалским утакмицама за екипе из РТС-а. Суперфинале овогодишњег турнира одржаће се у недељу 12. априла.

На првом састанку Организационог одбора Меморијала „Играјмо за шеснаест" у Галерији РТС-а договорен је прелиминаран распоред такмичења у чак шест спортова: фудбалу, баскету „три на три", стоном тенису, куглању, електронском фудбалу, шаху и турниру фудбала за децу.

Извлачење парова за фудбалске и баскет екипе РТС-а одржаће се у среду 12. фебруара, а прва утакмица у фудбалу заказана је у Заводу за спорт и медицину спорта на Кошутњаку у 9 часова у недељу 16. Фебруара. Победник РТС-ове такмичарске групе директан је суперфиналиста, а његов такмац на терену биће најбољи тим из једне од шест група по позиву. Овај део турнира отвара група Медији у суботу 7. марта.

Јавни жреб за све групе по позиву заказан је за 3. март (потврде учешћа екипа по позиву до 26. фебруара). 

Промењен је број екипа по групама, па ће и систем такмичења бити мало другачији него претходних година. Група Медији има 6 екипа, група Пријатељи 9 екипа, група Партнери такође 9, група Наши 6 екипа, група Жене 9, група Градови чак 10 екипа, група Чувари Србије 9 екипа и група Ветерани 6 екипа. Чланови Организационог одбора поздравили су учешће представника Новог Сада у групи Градови који ове године први пут наступају на Меморијалу.

Турнир у баскету „три на три" почиње у подне 8. Марта, а најбоља баскет екипа биће позната у недељу 29. марта, одмах после финала у фудбалу у групи РТС. Ове године планиран је и мини турнир у баскету за жене на паркету старог „Дифа".

Укупно 137 утакмица требало би да се одигра само у фудбалу, плус утакмице у баскету „три на три" и утакмице турнира за малишане који су прошле године дебитовали у фудбалском турниру за децу (узраст 2009- 2010).

Турнир у стоном тенису одржаће се 28. марта у Спортском центру „Мастер". Финале ПЕС (верзија електронског фудбала) планирано је за 22. март, док ће се најмлађи спорт на програму Меморијала , шах, играти у недељу 15. марта. Такмичење у куглању већ традиционално се одржава на дан супефинала, овог пута 12. априла, уочи главних утакмица.

Коначан распоред утакмица и места одржавања биће познат до Јавног извлачења парова за све екипе. Организациони одбор задржава могућност измена о којима ће сви учесници бити благовремено обавештени на сајту РТС-а, сајту Меморијала "играјмоза16.рс" као и на истоименој друштевној мрежи фејсбук.

Председник Организационог одбора Меморијала „Играјмо за шеснаест" је Веселин Грозданић, његов заменик Мирослав Медић. Имена чланова Организационог одбора именованих од стране генералног директора РТС-а можете погледати овде.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво