Познат први суперфиналиста у мушкој конкуренцији

У суперфиналу 14. априла на Бањици РТС ће представљати, као и прошле године, екипа Обезбеђења РТС која је у финалу савладала екипу Расвете и Меде са 3-1.

У веома узбудљивој викенду играна су финала по групама (ЧУВАРИ СРБИЈЕ, ПАРТНЕРИ, МЕДИЈИ, ВЕТЕРАНИ, ПРИЈАТЕЉИ И ГРУПА РТС) и први пут су изашле даме које су играле своје квалификационе утакмице.

Финала екипа по позиву играну су у суботу у Поско арени. Прво су изашли финалисти групе ЧУВАРИ СРБИЈЕ. У веома тврдој и неизвесној утакмици тек у другом полувремену Кадети војне академије су повели голом Ђачанина у 21 минуту. У самом финишу голом Стевановића Ватрогасци су успели да изједначе и да након пенала освоје титулу најбољег у овој групи, а и пролаз у другу фазу такмичења где ће их чекати шампион из 2017. године - ПОСКО АРЕНА.

Код ПРИЈАТЕЉА, најпријатније изненађење ове групе, екипа ПРО ТЕНТА није успела да још једном победи актуелног првака меморијала - ЈКП Београдског водовода и канализације. Може се слободно рећи да су ове две екипе пружиле једну од најбољих партија на турниру. Водовод као победник ове групе наставља даље где их у баражу за суперфинале чека победник групе Медији - екипа Радио телевизије Војводине.

Група ВЕТЕРАНИ: У веома нервозној игри без голова Удружења ветерана фудбалских клубова Београда и Ветерана ФК Партизана чекало се само на извођење пенала у коме је више знања показао голман УВФК Београда. Победник ове групе ће изаћи на мегдан представнику општине Липљан са Косова и Метохије која је добила специјалну позивницу за овогодишњи меморијал.

У дуелу старих познаника из групе Медији, РТ Војводине и Арене спорта, овог пута, успешнија је била РТ Војводине која је голом Веселиновића у 10 минуту сусрета савладала Арену са 1-0. У даљем наставку такмичења утакмица између бившег и садашњег првака меморијала биће вероватно и најинтересантинија утакмица четвртфинала баража за суперфинале.

Група ПАРТНЕРИ: Фаворит из прикрајка, екипа Поско арене, граби ка суперфиналу све убедљивије. Осим почетног пораза на турниру, екипа једног од домаћина нашег турнира, изненађујуће је лако савладала одличну екипу Интелектуалца и пласирала се у другу фазу такмичења.

Наредног дана, такође у Поско арени, први пут су на терен изашле женске екипе и први пут на турниру дошле су екипе које су представљале своје градове, Лозницу и Шабац. Одмах на старту у квалификационим утакмицама виђен је одличан фудбал, отворена борба и доста голова. Прошлогодишњи шампион, Спортска РТС, је отворио такмичење против Радио Београда. После убедљивог вођства од 3-0, екипа Спортске је дозволила да Радио Београд преко одличне Вукмарковићеве прво смањи на 3-1, да би у 18 минуту иста играчица дала још један гол. До краја, актуелни првак је некако успео да сачува вођство и победи ову утакмицу. У свом дебију на меморијалу екипа Лознице није успела да савлада двоструког првака Меморијала, екипу Војне академије. Голом Раденковићеве, Лозница је смањила на 2-1, али одмах у следећем минутима, голом Миленковићеве и Летићеве, Војна академија је са 4-1 савладала Лозницу. У наредном дуелу две нове екипе Меморијала, ХУХУ ТИМ-а и представнике града Шапца, виђено је пет голова у режији Јоване Јевремовић и Јоване Јанковић. Захваљујићи овој другој екипа Шапца је победила ХУХУ Тим.

У борби са останак на турниру играле су екипе ХУХУ ТИМ-а и екипе Лознице. Јевремовићева је начела већ у другом минуту гошће из Лознице, да би Александра Грујичић и Ивана Јаблановић у 14 и 15 минуту сигурно савладале противника. А онда је дошао на ред класико дана. Прошлогодишњи финалисти Меморијала, екипе Спортске РТС и РТС Планете оправдале су епититет најбољих екипа. Виђена је права драма пуна преокрета. У првом делу сусрета Филиповићева у 7 минуту даје предност Спортској, да би Бабићева у 9 минуту узвратила. Након 1-1 у првом делу, прво Миловановићева даје предност Планети, да би одмах узвратила Петровићева у 15 минуту. Исто се десило и пред крај утакмице. Прво Максимовићева у контри доводи у вођство Планету од 3-2, да би правом бомбом са десет метара Крунићева изједначила на 3-3. Потом се приступило извођењу пенала. У трећој серији Спортска је имала шут за победу али је погођена статива. Тек у седмој серији голман Планете брани шут и одводи своју екипу директно у полуфинале турнира. Ништа мање интересантна утамица није била ни између Војне академије и екипе Шапца. После неизвесних 1-1 у првом полувремену, тек у наставку, након обостраних шанси Јанковићева доводи у предност Војну академију. Следи притисак екипе Шапца, али преко Летићеве у 18 минуту Војна академија себи обезбеђује директан пласман у полуфинале.

За преостала два места у полуфиналу, кроз бараж, бориће се Спортска против ХУХУ Тима и Шабац против Радио Београда.

У исто време кад се играла последња утакмица у Поско арени тог дана, у Заводу за спорт и медицину спорта играла се утакмица за треће место у групи РТС. Репортажна кола су доста убедљиво савладале екипу Технике и продукције захваљујући маестралном Душану Опачићу који дао три гола за своју екипу. Након одличне увертире дошло се и до финала РТС-овог дела такмичења. У репризи прошлогодишњег финала, без одличног Синише Танасковића и Милоша Станојевића, екипа Расвете и Меде није могла да преломи утакмицу у своју корист. На другој страни врло расположени Бранислав Букумировић, из Обезбеђења РТС-а, са своја два гола ставио је тачку на ову утакмицу. Преломни тренутак се десио у другом делу при резултату 1-1, када је Марковић изашао сам испред голмана Обезбеђења, али није успео да га савлада. У следећем минуту примили су гол, да би Никола Букумировић својим тринаестим голом на турниру у 28 минуту донео ново Суперфинале својој екипи.

За следећи викенд најављују се екипе у мушкој конкуренцији које представљају своје градове: НИШ, КРАГУЈЕВАЦ, ШАБАЦ, ЗРЕЊАНИН, БОР, ПОЖАРЕВАЦ, ВРЊАЧКА БАЊА И СУБОТИЦА. Прво ће своје квалификационе утакмице играти у суботу 6. априла, да би бараж и полуфиналне утакмице играли у недељу 7. априла. Такође, своје бараж и утакмице полуфинала играће и даме у групи ЖЕНЕ.

Резултати по групама:

Финале по групама

Финале Групе РТС

Група Градови

Група Жене

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво