Премијера шаха на Меморијалу

Од ове године Меморијални турнир "Играјмо за шеснаест" богатији је за још један спорт и то за једну од најстаријих спортских игара у историји света - шаху.

Турнир ће бити одржан у недељу 31. марта у Холу РТС-а, Таковска 10, а према најавама организатора за премијеру је долазак потврдило 12 играча, сви запосленици у Јавним медијским сервисима Србије, РТ Војводине и РТС.

"Мало је јавних медијских сервиса у историји који су преносили и извештавали са шаховских турнира као што је то својевремено радио РТС. Поносни смо и на чињеницу да у Београду постоји дуга традиција у овом спорту. Повезати ту нит која је део живота Београда и РТС-а, са животима наших колега који су настрадали у НАТО бомбардовању зграде у Абердаревој 1999. године, даје овом меморијалном турниру у шаху посебну ноту. Ово је прва година, верујемо да ће наредне године турнир бити још масовнији", каже Марко Максимовић, новинар РТС-а и организатор турнира "Играјмо за шеснаест" у шаху.

Играће се брзопотезни турир. Играчи ће за сваку партију имати по 5 минута на располагању, а одиграће 11 кола. Турнир се игра по правилима ФИДА за брзопотезни шах.

Турнир почиње у 10 часова када ће бити одржано и свечаност отварања.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво