Први полуфиналисти Меморијала 2019.

После петог викенда Меморијалног турнира „Играјмо за шеснаест“ познати су први учесници полуфинала.

Након узбудљивих утакмица у групи ЧУВАРИ СРБИЈЕ директан пласман у полуфинале оствариле су екипе Комуналне полиције и Ватрогасне бригаде после неизвезних утакмица против екипа ЦОПО и Кадета војне академије. ЦОПО ће свој пролаз у полуфинале тражити против екипе ИПА БЕОГРАД, а Кадети војне академије против екипе БИА. Турнир завршавају екипе ПС Палилуле и ПУ Раковице.

На терену Поско арене играле су И екипе из групе Медији. Прошлогодишњи победник ове групе, екипа Српског телеграфа, наставила је са одличним партијама. Овог пута, после рововске борбе против екипе Шумарског факултета, тек након извођења пенала, обезбедила је себи директан пласман у полуфинале. РТ Војводине је без борбе савладала екипу Арене спорта, која ће чекати у полуфиналу бољег из сусрета Шумарски факултет - ФАМ Универзитет. Друга утамица баража за полуфинале је између екипа Блица и Арене спорта. Турнир завршавају екипе Танјуга и РТВ БН.

У недељу се играло у три хале. У исто време своје утакмице су играле екипе из групе Ветерани (Шумице), групе РТС (Завод за спорт и медицину спортс РС) и групе Пријатељи и Партнери (Поско арена). Након одиграног трећег кола у групи РТС директан пласман у полуфинале су обезбедиле екипе "Технике и продукције" и "Обезбеђења РТС-а". Најинтересантнија утакмица одиграна је између ЕКГ Електровода и Репортажних кола. Виђено је чак 7 голова и велики преокрет екипе Репортажних кола. Велика борба виђена је и између Музичке продукције и прошлогодишњег финалисте групе РТС, екипе Расвете и Меде. Захваљујући голу Синише Танасковића у 18 минуту сусрета Расвета и Меда одлази у бараж где их чекају троструки победници турнира, увек незгодни, Ветерани РТС-а. У другом баражу играће Репортажна кола против Повратка отписаних. После пете недеље такмичења екипе које завршавају своје учешће на турниру су: ЕКГ електровод и Музичка продукција.

У групи Ветерана права узбуђења. Прошлогодишњи победници ове групе, екипа УВФК Београда сигурном игром и доста убедљиво је савладала екипу Ветерана ФК Партизан и тако себи обезбедили директан пласман у полуфинале. "Подмлађена екипа" Курјаци са ушћа је тек након преокрета савладала екипу Ветерана Ватрогасне бригаде са 3-1, која је након утакмице упутила протест због састава екипе "Курјака". "Ракеташи" су савладали са 2-0 екипу ветерана Пола пола, а између Министарства финансија и Ветерана ФК Црвене звезде виђена је права драма у завршници. Након вођства од 1-0 Министарства финансија и пропуштених бројних прилика уследили су беспотребни прекршаји над играчима Црвене звезде. Тако је у 30 минуту, након шестог фаула и извођења казненог ударца Васиљевић донео изједначење. Након пенала Ветерани Црвене звезде изборили су право да се кроз бараж пласирају у полуфинале где их чекају Ветерани ФК Партизана. Након две недеље своје учешће завршавају екипе ФК Пола пола и Министарство финансија.

У групи ПАРТНЕРИ своје одличне утакмице наставила је екипа Треф спорта која је сигурном игром савладала екипу Аде и пласирале се у полуфинале заједно са екипом СОФЕ. Своје шансе за пролаз у полуфинале тражиће и екипе Старог Дифа против Интелектуалца и Аде против Поско арене. Г4С и Профи тим плус завршавају своје учешће.

У по мишљењу многих најтежој групи, екипа Аде Циганлије доста сигурно је савладала екипу КБЦ ДР Драгиша Мишовић, док је Аеродром Никола Тесла, након одличне партије капитена Милана Граховца, некако преживео Агенцију за борбу против корупције. После уводних утакмица виђене су два сјајна меча. Новајлија на турниру успео је да савлада прошлогодишњег победника меморијала, екипу Београдског водовода и канализације, са 3-1 и тако истакао озбиљну кандидатуру за пласман у финале. Вишегодишњи учесник и победник нашег турнира, ВМА Академац, је у изузетно тешкој утамици савладао неугодну екипу Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије са 1-0. Про тент и ВМА Академац чекају своје противнике у полуфиналу, док ће се Београдски ВИК против Аеродрома Никола Тесла и Завод за спорт против Аде Циганлије борити за преостала два места у полуфиналу. Своје учешће завршиле су екипе КБЦ ДР Драгиша Мишовић и Агенција за борбу против корупције.

Наредног викенда након утакмица баража и полуфинала знаће се финалисти из ових шест група.

Резултати по групама:

Група ЧУВАРИ СРБИЈЕ

Група МЕДИЈИ

Група ПАРТНЕРИ

Група ПРИЈАТЕЉИ

Група ВЕТЕРАНИ

Група РТС

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво