Првог викенда одиграно 24 утакмице, почео баскет „три на три“

Првог такмичарског викенда за екипе по позиву на овогодишњем Меморијалу РТС у три београдске хале одигране су 24 утакмице у 6 група у малом фудбалу. У Заводу за спорт и медицину спорта почео је турнир у баскету „три на три“.

Прве на терену у суботу 9. марта у Поско Арени представиле су се екипе из групе ЧУВАРИ СРБИЈЕ. Новајлија на турниру, екипа ЦОПО (Центар за основну полицијску обуку) савладао је екипу "БИА" са 3-0 после неизвесног првог полувремена. Најинтересантија утакмица виђена је ипак између екипа ИПА БЕОГРАД и КАДЕТА ВОЈНЕ АКАДЕМИЈЕ, где су после регуларних 1-1, спретнији са пенала били кадети.

Утакмице у групи МЕДИЈИ донеле су нова узбуђења. Шумарски факултет је био сигуран против екипе БЛИЦА и савладао га са 6-3, после 2-2 у првом делу игре. У дербију групе, РТ ВОЈВОДИНЕ је савладала екипу ТАНЈУГА са убедљивих 4-1, уз одличну партију играча Војводине, Марка Љеваје.

У сали СЦ Шумице прве утакмице су одиграле екипе из новоформиране групе ВЕТЕРАНИ. После уводне речи добродошлице, председника орг. одбора Веселина Грозданића, прво су на терен истрчали ВЕТЕРАНИ ФК ПАРТИЗАНА И 250. РАКЕТНЕ БРИГАДЕ. На овој утакмици виђено је право мајсторство у режији Небојше Вучићевића - две асистенције, два гола и победа од 4-1 за ВЕТЕРАНЕ ПАРТИЗАНА. У осталим утакмицама виђено је убедљиво издање УВФК БЕОГРАДА против екипе ФК ПОЛА ПОЛА и неизвесна утакмица између ВЕТЕРАНА ВАТРОГАСНЕ БРИГАДЕ и новајлије на турниру, екипе МИНИСТАРСТВА ФИНАНСИЈА.

Оличном игром Радовића и Јанићијевића, ватрогасци су славили са 2-0. У шлагеру вечери на мегдан су изашли, први пут, ВЕТЕРАНИ ФК ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ и вишегодишњих учесника меморијала, КУРЈАЦИ СА УШЋА. Времешна екипа ВЕТЕРАНА ФК ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ успела је само да смањи вођство противника на 2-1, да би на крају била убедљиво савладана са 6-1.

У недељу, 10. марта, у исто време играло се у Заводу за спорт и медицину спорта РС и Поско арени. У Заводу је играно 2. коло групе РТС. Прошлогодишњи суперфиналиста Меморијала, Обезбеђење РТС је наставило са одличним партијама и једина је екипа која је осигурала коло пре краја директан пролаз у полуфинале ове групе. Остале екипе из групе "Г" бориће се за преостала два места баража за полуфинале. У групе "В", у дербију, екипа ТЕХНИКА И ПРОДУКЦИЈА је савладала екипу РЕПОРТАЖНИХ КОЛА са 2-1, после преокрета. Ветерани РТС су такође, после преокрета савладали екипу ЕКГ ЕЛЕКТРОВОД са 2-1. У овој групи једино је ТЕХНИКА И ПРОДУКЦИЈА обезбедила играње у баражу, а уз минимум нерешеног резултата у последњем колу против Ветерана, и директан пласман у полуфинале.

У Поско арени, прво су изашле екипе из групе ПРИЈАТЕЉИ. Ова група важи за једну од тежих, па су и утакмице и резултати били изненађујући. Новајлија, екипа ПРО ТЕНТ из Обреновца, је доста сигурно савладала веома добру екипу КБЦ ДР Д. МИШОВИЋ са 4-1. Прошлогодишњи победник Меморијала, екипа Београдског Водовода и канализације, је у веома тешкој утакмици савладала са 1-0 повратника на Меморијал, екипу Аде Циганлије. У дербију кола, ВМА АКАДЕМАЦ је савладао екипу АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА са убедљивих 4-1, уз одличну партију Миленка Цимбаљевића. За крај ове групе, ЗАВОД ЗА СПОРТ И МС РС је са 2-0 савладао екипу АГЕНЦИЈЕ ЗА БОРБУ ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ..

Након групе ПРИЈАТЕЉИ, изашле су и екипе из групе ПАРТНЕРИ. Почело је изненађујућим поразом екипе ПОСКО АРЕНЕ од СОФЕ са чак 4-0. Затим је ИНТЕЛЕКТУАЛАЦ СТУДЕНТСКИ ГРАД доста сигурно савладао новајлију на турниру, екипу ПРОФИ ТИМ ПЛУС. Увек незгодна екипа ТРЕФ СПОРТА је савладала екипу Г4С, да би на крају програма, екипа АДЕ савладала екипу СТАРОГ ДИФА - повратника на Меморијал и победника нашег турнира 2009. године ( када су савладали репрезентацију РТС-а са 3-2).

Резултате можете погледати овде:

Чувари Србије

Медији

Партнери

Пријатељи

Ветерани

РТС

Прво коло баскета „три на три"

Баскет од ове године у новом издању на Меморијалу са две екипе позиву у циљу масовности и квалитета такмичења. У првом колу такмичења по групама у Заводу за спорт виђени су веома интересантни мечеви који су бројним гледаоцима држали пажњу до краја.

У групи „А" најнеизвеснија утакмица је била између БИА - Циркус у најави, завршена са 10-11. У групи Б остварен је мањи број поена, али су виђене две веома неизвесне утакмице између тимова Пописна комисија - Техника радија (12-11) и Одржавање возила - Кленови (13-15) чији се исход решавао у псоледњим секундама.

У недељу 17. марта игра се други део групне фазе такмичења такође у Заводу за спорт на Кошутњаку.

Резултате Прво коло БАСКЕТ можете погледати овде.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво