"Играмо за шеснаест" од 17. фебруара

Јубиларни 20. Меморијални турнир РТС "Играјмо за шеснаест" почиње 17. фебруара 2019. за екипе Радио-телевизије Србије. Учесници турнира по позиву прве утакмице играће за викенд 9. марта.

На другој седници Организационог одбора Меморијалног турнира "Играјмо за шеснаест" договорени су датуми почетка одржавања овогодишње спортске манифестације која се игра широм Србије у знак сећања на раднике Радио-телевизије Србије убијене у ноћи 23. априла 1999. у бомбардовању зграде Телевизије у Абердаревој. Жреб за турнир за екипе из РТС-а одржаће се 12. фебруара, а прве утакмице на програму су 17. фебруара у сали Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије. Пријаве екипа за РТС су почеле.

Јавно извлачење парова за тимове по позиву предвиђено је да се одржи 5. марта у Холу Радио-телевизије Србије у Таковској 10, непосредно пред почетак првих утакмица 9. марта у Поско арени. Завршница Меморијала ове године биће од 12. до 14. априла 2019. На састанку је усвојен и календар такмичења за 2019. годину.

Чланови Организационог одбора прихватили су молбу представника српске заједнице у дијаспори из Трста и из Линца да учествују на овогодишњем турниру у групи "Наши". Прихваћен је позив Удружења спортских ветерана Сандићи-Брчко да екипа РТС-а гостује на њиховом јубиларном, 10. турниру у малом фудбалу који се одржава у недељу 03.02.2019. у Брчком.

Финансијски извештај за 19. турнир, прецизан и детаљан, анализиран је на састанку и једногласно усвојен. Нацрт уговора за 2019. биће сачињен после склапања такмичарског и организационог пројекта за 20. турнир.

Постојећем саставу Организационог одбора прикључују се колеге: Александар Цветковић, Надица Ненадовић, Ненад Милуновић и Дарко Марјановић.

Председник Организационог одбора "Играјмо за шеснаест" Веселин Грозданић евоцирао је сећања на преминулог члана Одбора продуцента у Спортској редакцији РТС-а Драгомира Ћаласана који је од првих дана помагао такмичење. Њему у част и у сећање одржан је минут ћутања.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво