Финале 19. Меморијалног турнира РТС-а

РТС позива све заинтересоване да се придруже учесницима овогодишњег Меморијала "Играјмо за шеснаест" у СЦ "Вождовац" на Бањици у недељу, 15. априла, од 15.30 до 19 часова и да заједно одамо почаст погинулима 1999. године. Пренос суперфинала на РТС 2 и РТС Свет од 17 часова.

Недуго после поноћи 23. априла 1999, током НАТО бомбардовања Србије, погођен је производно-емисиони центар Телевизије Београд у Абердаревој улици. Пројектил је збрисао зграду од крова до темеља и усмртио шеснаест људи на радним местима. Радио-телевизија Србије већ 19 година организује Меморијални спортски турнир "Играјмо за шеснаест" у знак сећања на њихове животе, под слоганом "Да се никада не заборави и никоме не понови".

Меморијални спортски турнир РТС-а "Играјмо за шеснаест" временом је од турнира у малом фудбалу за запослене у РТС-у прерастао у масовну спортску манифестацију која се одржава широм Србије неколико месеци уочи 23. априла. Овог пролећа за РТС-ових шеснаест, и за све жртве НАТО бомбардовања Србије, мали фудбал се играо у осам градова: Шапцу, Нишу, Крагујевцу, Зрењанину, Врњачкој Бањи, Пожаревцу, Бору, Суботици и у Београду. Осим малог фудбала, сећање на РТС-ових 16 одају и учесници у баскету "3 на 3", у стоном тенису, куглању и од ове године у електронској верзији фудбала – ПЕС-у. Програм Меморијала обухвата пет спортова, 170 екипа односно 2.500 такмичара из Србије и иностранства.

После више од два и по месеца игре, бројних одиграних квалификационих утакмица, а пре свега међусобног дружења запослених и бројних пријатеља РТС-а, Меморијал 2018. стигао је до саме завршнице. Последњег такмичарског викенда, мали фудбал ће играти представници групе "Наши", дан касније (у суботу, 14. априла) биће одржане баражне утакмице по групама и турнир у стоном тенису, а на дан финала – куглашки турнир. У недељу, 15. априла, од 15 часова и 30 минута у СЦ Вождовац на Бањици следи суперфинале такмичења на коме ће се још једном окупити представници свих спортова.

Суперфинале 19. Меморијалног турнира "Играјмо за шеснаест" у СЦ "Вождовац" на Бањици организују Спортски савез Београда и РТС. Улаз је бесплатан за све заинтересоване, а пренос на РТС 2 и РТС Свет почиње у 17 часова.

Добро нам дошли!

Овде можете преузети распоред такмичења

Нека им је вечна слава!

У бомбардовању зграде РТС-а у Абердаревој током НАТО агресије на Србију, животе је изгубило 16 радника РТС-а.

Био је то први случај у историји ратовања да је медијска кућа проглашена легитимним војним циљем. У години у којој Радио-телевизија Србије обележава шест деценија од настанка, а то је и 60 година постојања Телевизије на овим просторима, са посебним пијететом сећамо се 23. априла 1999. и наших колега који ће заувек бити нераскидиви део медијске породице Србије.

У нападу НАТО-а погинули су:

Јелица Мунитлак (28) шминкер, Ксенија Банковић (28) видео-миксер, Дарко Стоименовски (26) техничар размене, Небојша Стојановић (27) техничар мастера, Драгорад Драгојевић (27) радник обезбеђења, Драган Тасић (31) електротехничар, Александар Делетић (31) камерман, Славиша Стевановић (32) реализатор, Синиша Медић (33) дизајнер програма, Иван Стукало (34) реализатор, Дејан Марковић (39) радник обезбеђења, Милан Јоксимовић (47) радник обезбеђења, Бранислав Јовановић (50) техничар мастера, Слободан Јонтић (54) монтер, Милан Јанковић (59) прецизни механичар, Томислав Митровић (61) режисер програма.

На једноставно питање "Зашто?", које већ годинама постављају чланови породица убијених, запослени у РТС-у и представници Меморијала "Играјмо за 16", одговора и даље – нема.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво