Такмичење у баскету ’’3 на 3’’ у завршној фази

Протеклог викенда одиграни су сви четвртфинални мечеви такмичења у баскету „3 на 3“ Међународног меморијалног турнира „Играјмо за шеснаест“. Екипе из РТС-а, фаворити, остварили су половичан успех . Пописна комисија није се пласирала у полуфинале, док Рекреативци сигурно корачају даље.

У првом четвртфиналном мечу Спортска је убедљиво тријумфовала над екипом Техника радија резултатом 16:8. Меч се завршио после 16 постигнутих поена, када је судија прекинуо игру без обзира на преостало време до краја, као симболика на Шеснаест страдалих радника РТС-а (правило постављено на првом турниру у баскету''3 на 3'').

Сигурном игром и са великом жељом да се пласира у полуфинале, екипа Спортске није давала шансе противнику и тако истакла кандидатуру за пласман у само финале. Да би се њихова неоспорна жеља остварила биће потребно да у полуфиналу савладају екипу Паора који су у другом мечу четвртфинала победили једног од фаворита такмичења, тим Пописне комисије.

Играјући чврсто и ангажовано, контролишући меч од самог почетка, тим Пaори су у дербију дана славили против Пописне комисије са 15:11. Екипа Пописна комисије препустила је велику предност од два до три поена Паорима и у журби да надокнаде разлику направили су грешку за грешком и на крају изгубили меч и пласман у полуфинале. Паоре у наставку такмичења и првој полуфиналној утакмици чека екипа Спортске редакције.

Трећи четвртфинални меч је био дуел две екипе сличих квалитета, пун резултатског обрта и лепих акција са обе стране, Дружина Аудо-Видео решила је меч у своју корист против Одржавања возила са 14:11.

Последњи на крају такмичарског дана на терен су изашли други фаворити такмичења екипа Рекреативци против дебитанта овогодишњег турнира Тима изненађење. Поучени искуством после утакмице коју је играла искусна Пописна комисија, Рекреативци су од самог старта кренули силовито, озбиљно приступивши игри и пре истека времена са резултатом 16:10 ставили су тачку на меч. Тим изненађење није успео да направи изненађење, иако пласман међу осам екипа говори да се ради о неоспорно квалитетном тиму који није имао среће јер је за противника имао фаворита турнира.

Резултати четвртфиналних утакмица.

Финални дан турнира у баскету „3 на 3" одржаће се у недељу 25. марта у Заводу за спорт и медицину спорта у Кошутњаку са почетком у 16 часова 30 минута. У истом дану биће одиграна два полуфинална меча Спортска - Паори и Дружина аудио-видео- Рекреативци, као и утакмица за треће и прво место.

Уз пригодну церемонију проглашења победника, доделе медаља, пехара и фер- плеј признања, последњег дана такмичења очекују нас четири неизвесна меча.

Дођите да навијамо заједно!

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се