Одржан главни жреб за меморијал "Играјмо за 16"

У згради РТС-а, жребом су одређени парови за меморијални турнир у малом фудбалу "Играјмо за 16". Потврђена су такмичења у куглању, баскету "три на три", стоном тенису и ПЕС-у.

Конференција за медије меморијалног турнира „Играјмо за 16" почела је минутом ћутања у знак сећања на трагично настрадале раднике РТС-а, током НАТО бомбардовања зграде у Абердаревој улици 23. априла 1999. године.

Више од 180 екипа ове године учествује у пет спортова, највише их је у малом фудбалу.

"Кроз овај турнир желимо да пошаљемо поруку, а то је и основна идеја овог турнира, да се овако нешто никада нико не деси и да се никада више не понови", рекао је Мирослав Медић, представник породица погинулих радника РТС.

Присутнима су се обратили и Арно Гујон, директор хуманитарне организације „Солидарност за Косово", Оливера Ковачевић, главни и одговорни уредник Забавног програма РТС, као и Веско Грозданић, председник Организационог одбора меморијала „Играјмо за 16".

Жребом су одређени парови у малом фудбалу, а потврђено је да ће се ове године одржати такмичење у стоном тенису, куглању, баскету „три на три" и први пут у ПЕС-у, компјутерској игри виртуелног фудбала.

Суперфинале у малом фудбалу биће одржано 15. априла у СЦ „Вождовац" на Бањици, уз директан пренос на РТС-у.

Овде можете погледати/преузети распореде такмичења по групама:

број коментара 0 пошаљи коментар