Читај ми!

Финала уочи финала и стони тенис

Утакмице у групи „Наши“ у којој играју представници јавних медијских сервиса у окружењу и наше дијаспоре, финале уочи суперфинала овогодишњег Меморијала у малом фудбалу (бараж за полуфинале), полуфинале женских екипа и целодневно такмичење учесника стонотениског турнира следи нам у два дана (петак 6. и субота 7. април) до саме завршнице такмичења које је у недељу 9. априла у УСЦ Вождовац на Бањици.

Екипе из РТВ Словенија, Македонске радио телевизије, Радио-телевизије Република Српска, Дистрикта Брчко, представника наше дијаспоре у Холандији и екипе „Србија данас" (коју чине заслужни појединци који су од првог дана учесници Турнира) одиграће утакмице у својој групи у петак 7. априла у Поско арени. Истог дана почињу и баражне утакмице победника група које су учествовале на овогодишњем Турниру (укупно их је било шест).

У суботу 8. априла, такође у Поско арени одиграће се полуфиналне утакмице по групама у малом фудбалу и око поднева биће познат други суперфиналиста Меморијала 2017. Подсетимо да је први учесник супефинала екипа РТС-а „Репортажна кола". После полуфинала за мушкарце, на партер Поско арене у суботу 8. априла излазе жене које ће одиграти своје полуфинале утакмице.

Меморијал „Играјмо за шеснаест" игра се у четири спорта. Победници такмичења у игри под обручима (баскет „3 на 3") су већ добили медаље и трофеје, куглање ће бити одржано у недељу уочи суперфинала, а у суботу 8. априла у СЦ Мастер у Земуну одржава се турнир у стоном тенису. Стонотенисери већ четврти пут „играју за шеснаест", ове године чак 65 такмичара је пријавило учешће што је рекордан број и за 25 учесника више него прошле године. Углавном су то колеге и пријатељи РТС.

Систем такмичења је следећи: такмичари ће бити подељени у групе по четворо. Носиоци група одлучују се на основу резултата са претходних турнира.

Прва двојица из групе пласираће се  на главну таблу од 32 такмичара. Носиоци имају места, а другопласирани играчи се жребом  постављају на места на главној табли. Даље такмичење се одвија по "нок-аут" систему, на испадање. Такмичење води Александар Госић и шест професионалних судија, а организатор овог дела турнира је Драгица Живановић, запослена у РТС-у и врхунска стонотенисерка. Улаз у СЦ Мастер у Земуну је слободан током трајања такмичења.

Овде можете погледати распоред утакмица у петак и суботу у малом фудбалу.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво