Читај ми!

Нишлије победници групе Градови

После одиграних финалних утакмица по групама протеклог викенда на Меморијалном турниру "Играјмо за шеснаест" следе бараж утакмице за другог супер финалисту овогодишњег такмичења. Бараж 1: Ватрогасна бригада - Поско арена и бараж 2: РТ Војводина - Аеродром Никола Тесла.

После ових утакмица, победници баража укрштају се са победником групе "Наши" који своје мечеве играју у петак 07. априла, 2017. године и победником групе "Градови" - представницима града Ниша.

Протеклог викенда у Поско арени и Заводу за спорт и медицину спорта одржана су финала по групама:

Група "Градови"- овогодишње такмичење у групи "А" почело је правим дербијем између актуелног и некадашњег првака Меморијала. Бор је био бољи у првом полувремену и држао је вођство од 1-0, док је Пожаревац у другом преокренуо резултат и заслужено славио. У овој групи играли су новајлије на турниру, представници Врњачке бање и Шапца. Шабац је убедљиво славио са 3-0. После одиграних утакмица из ове групе Пожаревац је са све три победе заузео прво место, док је Шабац заузео друго.

У групи "Б" прошлогодишњи финалиста групе "Градови", представник Крагујевца, почео је одлично турнир и савладао са 2-1 Суботицу. У другом мечу Ниш је демонстрирао силу против Зрењанина и славио са чак 5-0. У наредним утакмицама Ниш добија Крагујевац, док Зрењанин изненађује Суботицу и са чак 6-1 себи даје шансу за пролаз. Ниш сигурно добија Суботицу у последњој утакмици и као први у групи одлази у полуфинале, док Зрењанин "гази" Крагујевац са 7-0, потпуно неочекивано, и као други одлази у полуфинале ове групе.

Следећег дана одигране су праве драме у полуфиналима, фаворизовани Пожаревац губи са 1-0 у првом полувремену, док у другом успева некако да изједначи, али на пенале пролази изненађење турнира - екипа из Зрењанина. У другом полуфиналу Шабац и Ниш играју веома чврсту утакмицу. Шабац је рано повео са 1-0, Ниш успева да изједначи и на крају су и у овој утакмици виђени пенали. Бриљира голман Ниша и тако екипу из Шапца оставља без финала у свом дебију на Меморијалу.

У финалу, већ видно уморни после два дана јаких утакмица, Ниш у 10 минуту голом Ненада Ранчића долази у вођство 1-0. Испоставило се да ће на крају и такав резултат остати. Ниш заслужено иде у наставак такмичења као екипа која је највише показала у овој групи, док је Зрењанин ове године довео одличну екипу и све изненадио добром игром.

Група "медији" - Српски телеграф је ове године успео да избаци прошлогодишњег првака ове групе екипу Танјуг, али није успео на крају да слави у финалу против веома јаке екипе РТ Војводина. Српски телеграф је рано повео, већ у 2 минуту, голом Луке Мартиновића. РТ Војводина полако преузима иницијативу и у 17 минуту изједначује, док у другом полувремену головима Жељка Миљанића и Младена Илића преокрећу резултат и славе за 3-1.

Група "Чувари Србије" - најбољи из ове групе одиграли су веома тврду и оштру утакмицу са пуно прекршаја. Интернационална полицијска асоцијација Београда - ИПА Београд је рано повела, голом Срђана Ђокића већ у 4 минуту. После тога "Ватрогасци" су кренули ангажованије да играју и успевају у 16 минуту да изједначе. У другом полувремену веома тврда и неизвесна утакмица. Кад су сви очекивали пенале у 39 минуту Александар Кузељевић ломи утакмицу и шаље ватрогасце у бараж за супер финале.Прваци групе "Чувари Србије" ове године су ипак заслужено момци из Ватрогасне бригаде.

Група "Партнери" - Екипа Поско арена је наставила са сјајним играма и са 5-1 савладала, додуше ослабљену, екипу Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије. Головима Бојана Поповића у 4 и 15 минуту било је јасно да ће Поско арена наставити такмичење.

Група "Пријатељи" - Можда и најбоље финале по групама одиграно је између УВФК Београда и Аеродрома Никола Тесла. Три гола, четири жута картона, 18 прекршаја, мајсторије Немање Вучићевића, одлична игра Карбинског и Радојевића, све ово за 40 минута. У 13 минуту Немања Вучићевић из слободног ударца доводи у вођство "ветеране" са 1-0. Аеродром појачава темпо игре и форсира контакт игру што му у 16 минуту доноси изједначење. До 29 минута велика борба са пуно прекршаја и мала непажња "ветерана" доноси вођство Аеродрому од 2-1 голом Николе Радојевића. До краја је виђена обострано нервозна игра, али се резултат није мењао. Аеродром Никола Тесла заслужено по други пут за редом осваја епитет најбољег у групи "пријатељи" и истиче озбиљну кандидатуру за другог супер финалисту меморијала.

Завршница по групама

Резултати по групама 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво