Одигране четвртфиналне и полуфиналне утакмице у "баскету 3 на 3"

Финале такмичења у баскету "3 на 3" овогодишњег Меморијалног турнира РТС-а „Играјмо за шеснаест" избориле су екипе под називом Рекреативци и Кленови. Предстојећег викенда у Заводу за спорт и медицину спорта очекује се неизвесна утакмица за прво, али и за треће место између тимова Пописна комисија и Паори.

Претходног викенда одигране су утакмице четвртфинала "баскета 3 на 3", а полуфинале између екипа Рекреативаци, Паори, Пописна комисија и Кленови играло се истог дана. Без дилеме, најзанимљивија утакмица у четвртфиналу била је између екипа Сајтa РТС-а и Кленова, а победник је одлучен у задњим секундама меча.

"Сајтовци" су имали своју шансу да са линије за слободна бацања реше утакмицу у своју корист на три секунде пре краја, али је нису искористили. Потом је плејмејкер "Кленова" на волшебан начин изнудио фаул при шуту у последњем секунду меча, а онда са пенала одвео свој тим у полуфинале. Коначан резултат био је 10:9.

У обе полуфиналне утакмице водила се неизвесна борба. Први су на терен изашли прошлогодишњи шампиони Рекреативци против екипе Паори, тима који је дао свој максимум на терену, недозволивши шампиону да се опусти ни у једном тренутку.
На крају се ипак није догодило изненађење Рекреативци су уз велику борбу решили утакмицу у своју корист 14-12.

У другом полуфиналу, такође неизвесно такмичење. Пописна комисија против Кленова који су пријатно изненађење овог турнира, три секунде пре краја меча при резултату 10-10, при покушају шута изван линије 6.25 играч Пописне комисије прави фаул и након извођења слободних бацања, Кленови добијају утакмицу 12- 10 у драматичној завршници. Три секунде до краја нису биле довољне за играче Пописне комисије да се у евентуалном продузетку пласирају у велико финале,тако да ће се у финалу састати екипе Рекреативци и Кленови.

На основу приказане игре у досадашњем делу такмичења очекује нас неизвесна борба за треће место као и за побебедника великог финала.

Завршница турнира играће се у суботу 1. априла, а почетак је у 08.30.

Резултате можете погледати овде.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво