Читај ми!

За 16 играмо у недељу 9. априла 2017. године

Финале традиционалног 18. Меморијалног туринира Радио-телевизије Србије у знак сећања на шеснаест погинулих радника РТС-а у бомбардовању зграде Телевизије 23. априла 1999. године – одржаће се у недељу 9. априла 2017. године, потврђено је на другом састанку Организационог одбора Турнира у сали УО РТС, када је договорен и следећи календар такмичења.

Екипе у малом фудбалу и у баскету „3 на 3“, два месеца уочи финала почињу са квалификационим утакмицама у целој Србији. За екипе из РТС-а, почетак такмичења у малом фудбалу је већ 12. фебруара, док ће екипе по позиву почети са првим утакмицама 4. марта.

Редослед квалификационих утакмица за екипе РТС-а у малом фудбалу и у баскету биће одлучен на жребу који ће се одржати 8. фебруара у 12 часова. Подсећамо на то да је најбоља екипа из РТС-а у малом фудбалу директни суперфиналиста Меморијала. Јавно извлачење парова за остале екипе по позиву одржаће се у 12 часова 22. фебруара. Екипе у групи Градови ће завршне утакмице играти током викенда 1. априла.

На састанку Одбора Меморијала усвојен је и финансијски план за овогодишњи турнир и договорено је да се ове године заврше претходних година договорени и започети радови у Парку сећања у објекту РТС-а на Кошутњаку.

Састав организационог одбора Меморијала „Играјмо за 16“ је следећи: Веселин Грозданић, председник, Мирослав медић, потпредседник, Станислав Вељковић, потпредседник, чланови: Драгомир Ћаласан, Горан Мишић, Светозар Станковић, члан у име Спортског савеза Београда, Милорад Мићић, Немања Матић, Ана-Марија Симоновић, Душко Радић, Небојша Терзић, Милорад Медић, Будимир Марковић, члан и представник Радио-телевизије Војводина и Бранислав Букумировић.

На дан финала такмичења, осим малог фудбала за жене и мушкарце и баскета „3 на 3“, у СЦ „Вождовац“ на Бањици у Београду се организује и надметање у стоном тенису и куглању, тако да је спортско меморијално дружење заправо израсло у велику манифестацију. Последњих година је Меморијал „Играјмо за 16“ проширен на целу Србију. У знак сећања на раднике РТС-а, али и на све остале жртве НАТО бомбардовања, мали фудбал се игра у неколико градова наше земље.

Меморијални турнир „Играјмо за 16“ је спортско надметање на терену екипа по позиву и свих пријатеља РТС-а у знак сећања на оне који су убијени током бомбардовања зграде РТС-а у Абердаревој у ноћи 23. априла 1999. године, догађај за чији повод породице погинулих и запослени у РТС-у и данас траже одговор на питање „Зашто?“.

Јелица Мунитлак, шминкер (28 година)
Ксенија Банковић, видео миксер (28)
Дарко Стоименовски, техничар размене (26)
Небојша Стојановић, техничар мастера (27)
Драгорад Драгојевић, радник обезбеђења (27)
Драган Тасић, електротехничар (31)
Александар Делетић, камерман (31)
Славиша Стевановић, реализатор (32)
Синиша Медић, дизајнер програма (33)
Иван Стукало, реализатор (34)
Дејан Марковић, радник обезбеђења (40)
Милан Јоксимовић, радник обезбеђења (47)
Бранислав Јовановић, техничар мастера (50)
Слободан Јонтић, монтер (54)
Милован Јанковић, прецизни механичар (59)
Томислав Митровић, режисер програма (61)

Нека им је вечна слава!

Овде можете погледати распоред такмичења.

Овде можете погледати правилник такмичења.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво