Читај ми!

Ветерани РТС-а четврти пут за титулу

Меморијални турнир РТС-а "Играјмо за 16", у знак сећања на жртве НАТО агресије, после два и по месеца такмичења широм Србије стигао је до саме завршнице - суперфинала, које ће се одржати у недељу, 17. априла, у УСК "Вождовац" на Бањици, у Београду.

Уочи финалних утакмица очекују нас узбуђења у данима које претходе суперфиналу. Екипе групе „Наши" у којој играју представници наше дијаспорe, Републике Српске и колеге из РТВ Републике Српска, РТВ Словенија и први пут ове године из РТВ Македонија, представиће се у петак 15. априла у сали „Слодес".

Најбољи из ове групе наставиће такмичења у суботу када је на програму и полуфинале у групи „Жене" као и наставак борби за улазак у суперфинале турнира за победнике у осталим групама.

Турнир "Играјмо за 16" је од малог такмичења запослених у Радио-телевизији Србије, који су сваког априла од 2000. године одавали почаст шеснаесторици убијених колега током бомбардовања 1999. године, временом израстао у највећу спортску манифестацију у Србији. Више од 2.300 учесника Меморијала РТС-а широм земље ове године је на спортском терену одало почаст жртвама бомбардовања. Укупно је организовано 19 спортских турнира у земљи у знак сећања на жртве 1999. године и то без иједног инцидента на спортском терену. У знак сећања на погинуле раднике РТС-а и све друге жртве НАТО агресије, мали фудбал су играли представници 182 спортске екипе из Београда, Суботице, Зрењанина, Крагујевца, Ниша, Бора, Пожаревца, Јагодине, Ужица, а учешће су у завршници такмичења узели представници дијаспоре из Холандије, Дистрикта Брчко и колеге из јавних медијских сервиса Словеније и Македоније и из РТВ Републике Српске.

Спортски дан у знак сећања на погинуле раднике РТС-а и све жртве НАТО агресије у Србији у Спортском центру "Вождовац" почиње још у преподневним часовима стоним тенисом, наставља се куглањем, а од 15.30 на програму су полуфинална и финална такмичења жена и мушкараца у малом фудбалу.

Суперфинале "Играјмо за 16" и ове године је заправо целодневно спортско дружење у знак пијетета према жртвама бомбардовања. Мали фудбал је спорт који је од самих почетака овог турнира у центру пажње, али се временом Меморијал РТС-а проширио и на такмичења у стоном тенису и куглању, а од прошле године одржава се турнир и у баскету "3 на 3". Победник у игри под обручима је већ познат, а најбољи у стоном тенису и у куглању биће познат у недељу пре финала у малом фудбалу.

Турнир у стоном тенису и у куглању се одржава трећу годину. Ове године за учешће у стоном тенису пријавило се више од 40 играча, углавном радници РТС-а, али и са ТВ Прва, пријатељи наше куће. ... Од 10 часова у СЦ Вождовац на Бањици у недељу 17. априла играће се у синглу, у групама по четири. Свако игра са сваким, а двоје првопласираних се квалификују за главни жреб који се игра по нокаут систему. Поштују се правила ИТТФ. Титулу брани монтажер РТС Станко Повић.

Куглаши почињу са такмичењима у 13 часова. Очекује се око 20 учесника. Систем такмичења је пола једног меча, односно систем је прилагођен и рекреативцима. Прошле године најуспешнији је био Светозар Костадиновић, а први победник куглашког турнира био је Михајло Адовић.

Током преноса утакмице суперфинала од 16 часова и 55 минута гледаоци ће моћи да виде читаву разгледницу победника и учесника у свим спортовима, али и све што се догађало током претходних месеци када се мали фудбал играо по читавој Србији у организацији РТС-а, а уз огромну помоћ Удружења државних репрезентативаца Србије и Спортског савеза Београда.

Први учесник суперфинала је вишеструки победник турнира "Играјмо за 16" - екипа "Ветерани РТС". Запослени у РТС-у су директан пласман изборили победом у групи РТС-а, а до сада су већ четири пута освајали прво место. Чак шест пута су били први у групи. Други представник биће познат после финала свих финалиста, које се игра у суботу, 16. априла. Биће то најбоља екипа после укрштања свих шест такмичарских група (за мушкарце), колико их је учествовало ове године на Меморијалном турниру РТС-а.

Меморијални турнир "Играјмо за 16" и ове године подржава велики број спортских и културних радника наше земље, представници Удружења репрезентативаца Србије, бројних клубова и школа, као и кадета Војне академије које очекујемо током трајања финалних утакмица.

Пренос финала је од 16.55 до 19 часова на РТС 2 и РТС САТ. Реализација преноса под вођством редитеља Веселина Грозданића, председника Организационог одбора "Играјмо за 16", јесте допринос вишечланог тима РТС-а.

Водитељи програма су: Душица Спасић, Дејан Пантелић и Немања Матић. Одговорни уредник спортског програма: Зоран Марковић.

Распоред такмичења завршнице Меморијала „Играјмо за 16" 2016. налази се овде.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво