Војна академија и Спорт у финалу

Полуфинална такмичења женског дела турнира су донеле баш оно што се и очекивало. Срчаност и страст, али на дамски начин. Девојке из Јутарњег програма РТС-а су против фаворизоване екипе Спорта приступиле одважно и храбро, али им је концентрација попустила у најгорем могућем тренутку.

На самом крају првог полувремена Милица Зорић погодила је из даљине и довела Спорт у вођство. И поред резултатске предности Спорт је хтео да постигне још голова. Ана Величковић је после неколико пропуштених прилика у 19-ом минуту потврдила пласман свог тима у финале. То је био крај нада Јутарњег програма који после ефикасне игре у групној фази није успео да затресе мрежу противника.

У другом полуфиналу виђена је једна од најлепших атмосфера на турниру. Многобројни навијачи са Војне академије дошли су да подрже своје играчице против изузетно озбиљног ривала, екипе Студија Б. Девојке са Војне академије приказале су све своје квалитете. Снагу, стрпљење и дисциплину. Наоружане поменутим цртама дочекале су своју велику шансу на самом крају. Милица Јанковић постигла је гол главом у 28. минуту за неописиво славље у Посцо арени. Када је судија означио крај весеље је прерасло у делиријум. Војна Академија у финалу!

Студио Б је утеху морао да пронађе у мечу за треће место против Јутарњег програма РТС-а који је повео при крају прог полувремена. Ана Петровић је била сигурна у завршници контранапада. Овај гол је требало да буде довољан, али екипа из РТС-а није издржала да се одбрани до последњег судијског звиждука.

Јована Дрезга је на око минут до краја постигла гол што је значило да ће трећепласирану екипу одлучивати пенали.

Боље су почеле девојке из Јутарњег. У првој серији је Моника Буњаку погодила, а за Спорт је промашила Јелена Полић. Међутим, шутеве Ивановиће и Петровићеве одбранила је Дрезга која је уз Петру Алексић прецизно извела свој пенал, чиме се Студио Б домогао пехара за треће место.

Предводница Јутарњег програма, Невена Ивановић је била задовљна због свега учињеног:

"Немам разлога да будем разочарана. Цео женски турнир је протекао у духу фер-плеја и спортске борбе. Честитам свим девојкама које су играјући фудбал на неки начин спасиле од заборава оно што се догодило те немиле 1999-е године. Надам се да ћемо наредне године имати још јачу екипу и да ћемо ући у финале."

Харизматична Снежана Некић из Студија Б која није могла да игра последњег дана, због повреде колена, прихватила је пехар за треће место као олимпијско злато:

"Дража ми је ова награда него да сам ушла у финале, јер су девојке из Спорта и Војне Акедемије неверовтне играчице и више су заслужиле од нас. Заиста свака им част, свака част."

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво