РТС- Ветерани победници XIV Меморијала “Играјмо за 16”

Екипа РТС - Ветерани победници су XIV Меморијалног турнира РТС-а у малом фудбалу “Играјмо за 16” који се у знак сећања на погинуле колеге у НАТО бомбардовању 23. Априла 1999. традиционално одржава сваке године. У финалу такмичења данас у СЦ Вождовац на Бањици РТС Ветерани савладали су екипу ТВ Арена Спорт са 2: 1.

Најбољи играч турнирa Бојан Милиновић, титулa најбољег голмана припала је Немањи Обрадовићу из екипе Спорт, а најбољи стрелац  турнира је Милан Ристић из екипе Партизан Ветерани.

Победницима турнира пехар је уручила Милица Мандић, олимпијска шампионка из Лондона 2012. године, а медаље Предраг Перунчић, државни секретар за спорт у Министарству омладине и спорта. Овом приликом поред осталог рекла:

-Ове медаље имају једнак сјај као олимпијске. Заиста сам поносна што сам имала прилику да својим присуством на одам почаст овој манифестацији- рекла је поред осталог Милица Мандић.

У фантастичној атмосфери у СЦ Вождовац на Бањици током два сата програма у директном преносу на Другом програму РТС-а И РТС САТ, у присуству чланова породица погинулих и бројних посетилаца одигране су и ревијалне утакмице жена. Екипе РТС - Јутарњи програм и Студио Б ( 1:1) одушевиле су публику, док је утакмица између глумаца екипе Фудбалски великани против глумаца Монтевидео-Бог те видео изазвала велику пажњу гледалаца и бројних љубитеља овог филма И серије. Глумци серије су надиграли фудбалере Црвене звезде и Партизана И допринели посебном утиску током такмичења.

Поред великог броја јавних личности, некадашњих и садашњих репрезентативаца Србије, партнера и пријатеља куће, медија и некадашњих учесника и великог броја грађана на XIV Меморијалном турниру учестововао је велики број деце. Међу њима и деца из Школе фудбала "Мика Антић" и деца из школе фудбала Црвена звезда који су отворили турнир.Песмом су све улепшали чланови Дечијег хора РТС-а.