Меморијал почиње 2. фебруара

На овогодишњем, традиционалном 14. Меморијалном турниру у малом фудбалу „Играјмо за 16", поред пријатеља и партнера наше куће, учестоваће рекордних 16 екипа Радио-телевизије Србије. Данас је у сали Упрваног одбора РТС-а одржан жреб којим је одређен распоред екипа РТС -а за такмичење и други састанак Организационог одбора турнира.

Традиционални Меморијални турнир „Играјмо за 16" који Радио-телевизија Србије већ 14. годину одржава у знак сећања на трагично настрадале колеге у НАТО бомбардовању зграде РТС-а 1999. године званично почиње првог викенда у фебруару када ће се одржати прва такмичења за екипе наше куће. После три викенда малог фудбала у сали „Спорт еко" (Браће Јерковића 119/а), у недељу 17. фебруара знаће се победник и директни финалиста овогодишњег Меморијала.

Редослед наступа екипа РТС-а можете погледати овде, а систем такмичења за екипе РТС-а овде.

„Запослени у РТС-у овог пута су се одазвали позиву за учешће у великом броју и са чак 16 екипа ће учествовати у Меморијалу" истакао је између осталог Веселин Грозданић, председник Организационог одбора Меморијала 2013. „На наше велико задовољство широм земље влада велико интересовање за турнир и ове године организацију проширујемо и на осам градова у нашој земљи".

Финале које се, подсећамо, директно преноси на Другом програму РТС-а ове године је у недељу 21. априла. До тог датума предстоје квалификационе утакмице за четири групе под називом „Пријатељи", „Партнери"," „Медији" и „Дијаспора".

Новитет ове године је још једна група такмичара под називом „Региони" која броји осам градова у Србији. Одлуком Организационог одбора и у сарадњи са техничким организатором Спортским савезом Београда, у такмичење се укључују и екипе из осам градова у Србији (за сада потврђени су Ниш, Нови сад, Зрењанин, Пожаревац, Крагујевац и Ужице).

Током марта ће се одржати квалификације у градовима, а најуспешнији тим директно ће играти у полуфиналу Меморијала и за завршницу се борити са најуспешнијим из већ поменуте четири групе учесника Пријатељи, Партнери, Медији и Дијаспора.

Систем такмичења можете погледати овде.

број коментара 0 Пошаљи коментар