РТВ Војводина победник XIII Меморијала "Играјмо за 16"

Колеге из Радио-телевизије Војводине победници су XIII Меморијалног турнира РТС-а у малом фудбалу "Играјмо за шеснаест". У финалу у СЦ "Вождовац" пред око хиљаду гледалаца убедљиво су савладали тим Кошутњак РТС-а (6:2).

Готово целодневни програм данас у Спортском центру Вождовац на Бањици био је посвећен сећању на трагично настрадале раднике Радио-телевизије Србије у НАТО бомбардовању зграде РТС-а 23. априла 1999. године. Почев од 15 часова, више стотина малишана обишло је Олимпијску радионицу и дружило се са бројним спортистима, Олимпијцима Србије, некадашњим шампионима и учесницима Игара у Лондону 2012. године. Уследила је утакмица дечака РАД–ОФК, реванш меч женских екипа РТС-а и Студија Б која је завршена пеналима и ревијална утакмица између глумаца из серије Војна академија која се емитује на РТС-у и Олимпијаца Србије. Овај сусрет изазвао је велику пажњу свих у сали СЦ "Вождовац" и крај малих екрана, а почетни ударац извео је Марко Јевтовић, стонотенисер и учесник предстојећих Олимпијских игара у Лондону.

Велики прелазни пехар победничкој екипи у финалу, РТВ Војводина, уручио је председник Олимпијског комитета Србије Владе Дивац, док су медаље и остале пехаре доделили Веселин Вуковић, селектор рукометне репрезентације Србије и за ову прилику Олимпијског тима и Мирослав Медић у име породица погинулих радника РТС-а.

Турнир РТС-а ове године је одржан у сарадњи са Спортским савезом Београда, техничким организатором и Олимпијским комитетом Србије. Гледаоцима у сали подељене су и вредне награде међу којима је прва – телевизор.

број коментара 0 Пошаљи коментар