Финале Меморијала "Играјмо за 16"

После три месеца такмичења XIII Меморијални турнир Радио-телевизије Србије у малом фудбалу под називом „Играјмо за шеснаест“ улази у завршницу. Финале је у недељу 22. априла 2012. у Спортском центру Вождовац у 18 часова, програм почиње од 15 часова.

Фудбалски турнир којим се РТС симболично из године у годину сећа трагично настрадалих колега у НАТО бомбардовању зграде РТС 1999. године, ове године прерастао је у праву спортску манифестацију.

Такмичења се у континуитету одржавају од фебруара, учествује рекордних 39 екипа, а током самог финала у недељу, у сарадњи са Спортским савезом Београда и Олимпијским комитетом Србије, РТС свим посетиоцима организује богат и занимљив програм у и око сале Спортског центра Вождовац.

Улаз је бесплатан, а првих 1000 посетилаца добиће улазницу са којом могу да учествују у наградној игри.

Први финалиста турнира, победник у квалификацијама за екипе РТС-а је тим Кошутњак.  Други финалиста биће познат после  завршнице квалификација по групама које се играју у суботу 21. априла у Поско арени од 12 часова.

Састају се победници групе Пријатељи (екипа Ватрогасна бригада), Партнери (екипа Теленор), Медији (екипа РТВ Војводина) и победник групе Дијаспора која квалификације игра у петак 19. априла, такође у Поско арени.

Програм Меморијала ове године почиње већ у 15 часова Олимпијском радионицом за најмлађе учеснике. Следи утакмица дечака, петлића из ФК Рад и ОФК, женских екипа РТС и Студио Б и непосредно уочи финала, ревијална утакмица између глумаца серије Војна академија и спортиста Олимпијаца наше земље, учесника Игара у Лондону и претходних олимпијских такмичења.

Пренос финала Меморијала „Играјмо за шеснаест" је на Другом и Сателитском програму од 17 до 19 часова. Редитељ преноса је и председник Организационог одбора турнира „Играјмо за 16" Веселин Грозданић.

Програм XIII Меморијалног турнира РТС "Играјмо за 16"

Активностима у Олимпијској радионици која ће бити смештена у просторима СЦ Вождовац од улаза око сале и изнад трибина, програм овогодишњег турнира почиње већ од 15 часова. Финале такмичарског дела турнира, између екипе РТС Кошутњак и победника такмичења по групама, је у 18 часова.

15:00 Олимпијска радионица

16:30 Утакмица Рад - ОФК, петлићи

17:00 Почетак преноса турнира Други програм РТС и РТС САТ

17:20 Новинарке фудбалерке РТС- Студио Б

17:30 Глумци Војна академија-Олимпијци Србије

18:00 ФИНАЛЕ XIII Меморијала РТС

18:50 Уручење пехара и диплома

Са Срећком у Олимпијској радионици

Спортска Србија недавно (2010) обележила је век од оснивања Олимпијског комитета Србије 1910. године, а у години XXX Олимпијаде модерног доба обележава се 100 година од учешћа наших спортиста на Олимпијским играма. Од Стокхолма 1912. до Лондона 2012. спортисти наше земље су освојили престижних 98 медаља.

Богата и надасве занимљива историја олимпијског покрета на нашим просторима, као и историја фудбала у Србији, биће у сегментима представљења у форми изложбене поставке у СЦ Вождовац током одржавања финала Меморијала.

Поред музејске поставке и архивских експоната Фонда спорта и олимпизма, у сарадњи са Олимпијским комитетом Србије, посетиоци финала XIII Меморијалног турнира РТС имаће прилику да сазнају разне занимљивости на Олимпијској трибини од једног од наших олимпијаца, а на Олимпијском часу најмлађи посетиоци ће кроз пет интерактивних радионица које симболишу континенте, олимпијске вредности и олимпијске кругове, научити о историји олимпијског покрета, Олимпијским играма и олимпијској идеји која вековима опстаје упркос суштинским цивилизацијским променама. Радионица ће бити отворена за све посетиоце током трајања турнира од 15 до 19 часова.

У Олимпијску радионицу су добро дошли сви, а посебно најмлађи које ће дочекати маскота Олимпијског тима Србије 2012. године, већ добро познати Срећко, младунче белоглавог супа!

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво