Удружење фудбалских судија Београда

Представници Удружења фудбалских судија Београда и ове године су својим присуством подржали Меморијални турнир Радио-телевизије Србије „Играјмо за 16“. Својом професионалношћу и несебичном помоћи допринели су да такмичење протекне у најбољем реду.

Ова организација је основана још давне 1918. године. Осамдесет осам година живота и рада судијске организације на подизању и унапређењу суђења представља велики допринос развоју фудбалског спорта у нашој земљи.

Фудбалске судије и њихова организација уградили су себе у импозантну зграду југословенског и српског фудбала, имали огроман удео у омасовљењу и квалитетном уздизању фудбалског спорта, јачању међународних веза и издавању стручне литературе.

Пиштаљке београдских судија одјекивале су препуним стадионима широм Европе и света. Данас око 400 до 500 фудбалских судија на подручју Фудбалског савеза Београда, али и читаве Србије и Европе често по киши и ветру, снегу и блату, у најтежим атмосферским приликама, сваке недеље воде стотине утакмица.

Деценијама је плејада спортских ентузијаста као фудбалских судија, својим аматерским и плодним прегалачким радом дала пун допринос развоју физичке културе и спорта, а непосредне резултате свога рада уздизала у темеље на којима почива, на којима се подиже и развија српски фудбал.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво