Фераријеви возачи оптимисти пред трку у Мађарској

Екипа Ферарија спремна је за недељну трку Формуле један у Будимпешти, пошто су отклоњени технички проблеми који су екипу спречили да направи добар резултат на трци у Немачкој, изјавили су возачи италијанског тима Кими Раиконен и Фелипе Маса.

На трци за Велику награду Немачке у Хокенхајму 20. јула Маса је био трећи, док је Раиконен трку завршио на шестом месту. После те трке возач Мекларена Луис Хамилтон преузео је вођство у генералном пласману са четири бода више од Масе. Маса се тада жалио на проблеме са кочницама, а Раиконен је имао проблема са достизањем одговарајуће брзине.

Возачи Ферарија су на конференцији за новинаре рекли да су много задовољнији возилом после прошлонедељних тестова на стази у Херезу.

"Знамо какви проблеми су се десили на прошлој трци, али не желим да улазим у детље. Сигуран сам да ће ствари на наредној трци бити другачије. То не значи да ће бити лако остварити победу, јер знамо колико је Мекларен јак, али верујем да ћемо у недељу бити успешнији", рекао је Маса.

У конкуренцији конструктора екипа Ферарија је на првом месту са 16 бодова више од БМВ Заубера и 19 од Мекларена. Раиконен је рекао да је вратио пољуљано самопоуздање након тестова у Херезу, али је упозорио да ће трка на Хунгарорингу бити прави показатељ стања Фераријевих возила.

"После сваког тестирања боље разумемо проблеме, али у току трке је то потпуно другачија ситуација и надам се да ћемо у недељу постићи боље резултате", рекао је Раиконен. Фински возач је додао да ће висока температура, која је постала традиција на Хунгарорингу, одговарати Ферарију који је на претходним тркама имао проблема са температуром гума због хладног времена. 

"Када је топло време, добро је за Ферари. Надам се да ће нам то помоћи, али морамо да сачекамо сутрашњи тренинг и видимо колика ће температура бити", рекао је Раиконен. Очекује се да ће за викенд у Будимпешти температура бити око 35 степени.

Трка за Велику награду Мађарске вози се у недељу од 14 сати.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво